Alexandru Rafila: unii concetățeni, în loc să se vaccineze, sunt gata să ia medicamente de uz veterinar
28 ian, 14:01

EXCLUSIV
Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila a declarat la dezbaterea DC Media Group ”Vaccinarea, prezent și viitor” că unii români sunt reticenți la vaccinarea anti-COVID, dar ”sunt gata să ia medicamente de uz veterinar”.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat la dezbaterea DC Media Group ”Vaccinarea, prezent și viitor” că unii români sunt reticenți la vaccinarea împotriva infecției COVID, dar manifestă încredere în administrarea unor medicamente de uz veterinar.

”Sunt deja controverse legate de vaccin. Unii dintre concetățenii noștri, în loc să se vaccineze cu un produs biologic care a fost aprobat, testat și la care cunoaștem toate elementele care țin de siguranță, inclusiv efecte adverse și așa mai departe au reticență. În schimb, sunt gata să ia medicamente de uz veterinar ca să înlocuiască vaccinarea.

Or și chestiunea asta, dezbaterea, votarea legii vaccinării în acest moment poate să producă o tulburare în societate și trebuie să ținem cont și de aceste elemente pentru că în momentul de față, prioritar, din punctul meu de vedere, este reușita campaniei de vaccinare care trebuie să fie un proiect național, nu proiect asumat politic de unii și de alții. El trebuie administrat de cei care acum administrează sistemul de sănătate, dar el trebuie să fie o reușită națională și orice dezbatere de natură politică care poate afecta succesul acestei campanii ar trebui evitat”, a afirmat prof Alexandru Rafila.

G Ad:

Ştiri Recomandate

România poate să vândă doze de vaccin COVID
Cum se coace un avocado verde în 2 minute și cum îl păstrezi
De ce să nu folosiți parfumuri când stați la soare
5 cele mai BUNE remedii naturale pentru sforăit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri