Tratamentul cu anticorpi monoclonali, soluție pentru persoanele cu imunodeficiențe. Streinu-Cercel: se cheamă imunizare pasivă
07 dec, 22:37

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, a vorbit în cadrul dezbaterii „Testarea în farmacie, atu în campaniile de prevenție și depistare precoce a bolilor grave”, organizată de trustul DC Media Group despre tratamentul cu anticorpi monoclonali. Iată în ce condiții este eficient și cui este adresat acest tip de tratament.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a vorbit la dezbaterea „Testarea în farmacie, atu în campaniile de prevenție și depistare precoce a bolilor grave”, organizată de trustul DC Media Group despre tratamentul cu anticorpi monoclonali. Potrivit lui, acesta este o soluție foarte bună pentru pacienții cu probleme ale sistemului imunitar.

„Tratamentul cu anticorpi monoclonali este  o soluție foarte bună, se cheamă imunizare pasivă. În măsura în care o persoană nu poate să-și facă titrul de anticorpi, atunci venim din afară cu anticorpi sintetizați, în așa fel încât să protejăm persoana respectivă de bolile severe”, a precizat el.

Totuși, mai spune el, tratamentul nu se poate face acasă, nici în farmacii, așa cum se poate face testarea sau cum s-ar putea face vaccinarea.

„În ceea ce privește distribuția prin farmacii a anticorpilor monoclonali pentru pacienții COVID, e puțin mai complicat, pentru că administrarea de obicei necesită o perfuzie de o oră, deci nu s-ar putea face în farmacii”, a explicat el, arătând că, pentru asta, se poate apela la spitalizările de zi sau la serviciile unor unități medicale care pot să asigure condiții bune pentru tratamentul perfuzabil.

Tratamentul cu anticorpi, însă, nu se face doar perfuzabil. Există, însă, unele condiții.

„Există și imunoglobulină cu administrare intramusculară, vorbim de anticorpi monoclonali de profilaxie și, respectiv, de prevenție, dar necesită o monitorizare mai atentă a persoanei respective, de circa o oră”, a mai menționat el.

Anticorpii monoclonali persistă timp de 6-8 luni în organism și, practic, asigură o protecție pentru persoanele care nu răspund la vaccinare din cauza unor tratamente de imunosupresie, sau sunt imunodeficiente.

Detalii despre acest subiect găsiți în materialul video atașat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Milioane de vieți, salvate de vaccinarea anti-COVID

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?