Telemedicina, cum s-a pus în practică la un spital din București
11 mai 2020 / 16:27

Mircea Ovidiu Denis Lupușoru, manager la Spitalul Colțea, a fost demis
EXCLUSIV
Telemedicina e o formă absolut operațională de medicină, a spus managerul Spitalului Colțea, Ovidiu Lupușoru, în cadrul dezbaterii ”Telemedicina - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România".

Invitat la dezbaterea online ”Telemedicina - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România", organizată de trustul de presă DC Media Group, dr Oviu Lupușoru, manager al Spitalului Colțea din București, a vorbit despre cum funcționează acest sistem inovativ în unitatea medicală pe care o conduce.

”Am făcut acest sistem de telemedicină acum, nu mai demult, din păcate. În doar două zile am modificat platforma (n. r. propusă de o firmă) ca să corespundă nevoilor spitalului”, afirmă managerul.

Ca măsură de protecție pentru medici s-au organizat în afara spitalului opt rezerve de izolare ca să nu ajungă în unitatea medicală pacienți pozitivi cu COVID-19. Rezervele au fost conectate la utilități - curent, căldură - și dotate cu tensiometre, termometre, pulsoximetre și tablete - ultimele comunică cu un centru operațional conectat la UPU. ”Astfel am redus deplasarea medicilor și asistentelor la acele rezerve. Deplasarea și expunerea. (...) Cu ajutorul tabletei comunică cadrele medicale. E o modalitate foarte simplă de folosire”, adaugă Ovidiu Lupușoru. 

Acesta a subliniat necesitatea telemedicinei amintind că tocmai Organizația Mondială a Sănătății preciza că telemedicina se numără printre serviciile esențiale în ”consolidarea răspândirii sistemelor de sănătate la pandemia COVID-19. Este foarte important să dezvoltăm această telemedicină”. 

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri