Sondaj DC News, întrebare cheie: Cum poate fi prevenită gripa? Alexandru Rafila: Mă bucură răspunsul cititorilor
19 noi 2020, 17:07

Sursa: DC News
EXCLUSIV
Sondajul DC News privind utilizarea antibioticelor, la care au participat circa 17.000 de oameni, arată că mare parte dintre cititorii platformei știu cum poate fi prevenită cel mai bine gripa. 

În cadrul Sondajului DC News despre utilizarea antibioticelor în România, la întrebarea „Cum poate fi prevenită gripa”, majoritatea cititorilor - 70,6% (respectiv 9.987 dintre cititori) au spus clar că prin VACCINARE. 

În schimb, 7,3% (1.034 de persoane) au spus că gripa poate fi prevenită cu antibiotice. Totuși, 22,1% dintre cititori spun că nu știu. 

„Iată, 70%, cunosc, știu vaccinarea, un număr mare de respondenți și la această întrebare, peste 14.000. Iarăși, 20% nu au informații pe acest subiect”, a explicat Val Vâlcu, prezentatorul dezbaterii online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”, organizată de DC Medical și DC NEWS, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele sondajului. 

„Nu știu dacă acei 20% dintre oameni care spun că nu știu sunt aceiași la fiecare întrebare, dar este clar că noi avem o menire de a face o campanii care să ducă la micșorarea numărului de persoane care nu știu. Asta este mai degrabă mai ușor decât poate să-i convingi pe unii care au anumite opinii foarte adânc înrădăcinate. Sigur, și acolo avem de lucru, dar cei care nu știu pot fi informați și atunci vor avea o opțiune corectă. Mă bucur, spre exemplu, că 70% dintre persoanele care au răspuns știau că gripa se poate preveni prin vaccinare, e un lucru foarte bun, nu numai legat de gripă ci și în contextul eforturilor care se vor face probabil anul viitor în ceea ce privește vaccinarea împotriva infecției cu noul coronavirus”, a explicat Prof. Dr. Alexandru RAFILA, președinte Societatea Română de Microbiologie, membru în Comitetul Executiv al OMS. 

care sunt cele mai mari probleme legate de consumul excesiv de antibiotice, aflați în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?