Prof dr Ana Liliana Tuță, COVID-19: spitalele sunt foarte sigure
19 iun 2020 / 15:18

UPU
EXCLUSIV
Prof dr Ana Liliana Tuță, președintele Comisiei de Nefrologie din cadrul Ministerului Sănătății, a declarat, într-o dezbatere, că frica de a (nu) merge la un spital ține de fiecare pacient în parte.

Prof dr Ana Liliana Tuță, președintele Comisiei de Nefrologie din cadrul Ministerului Sănătății, a afirmat, în cadrul dezbaterii online ”Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”, organizată de DC Media Group, că teama de a merge sau nu la spital, la Urgență, ”depinde de fiecare pacient în parte, de structura lui emoțională, de statusul fizic”.

Șefa secției de Nefrologie a Spitalului Județean din Constanța mai spune că ”nu te poți lupta cu frica omului”. Aceasta a mai amintit că spitalele sunt ”foarte sigure” întrucât există circuite bine stabilite. ”Pacientul sosește, fie este programat, acum avem și pacienți cronici care vin la internare programați, sunt testați. Până în momentul în care vine rezultatul testului, sunt ținuți în salon izolați. Și, în momentul în care rezultatul textului vine negativ, continuă internarea pe secția respectivă din spital sau se rezolvă starea de urgență, într-o zonă de izolare. Dacă nu este o urgență, atunci este trimis către spitalele care îngrijesc pacienții Covid”, a declarat prof dr Ana Liliana Tuță.

Potrivit acesteia, toți pacienții care intră în spital sunt testați și toate spitalele sau fac teste - teste PCR, nu teste rapide - , inclusiv pentru pacienții cu spitalizări lungi, dar și pentru cei cu spitalizări de o zi. ”Nu mai intră nimeni cu haine de stradă în spital și nici cu aparținători”, a adăugat prof dr Ana Liliana Tuță.

Aceasta i-a sfătuit pe bolnavii cronici cu diabet și pe cei cu hipertensiune să-și verifice periodic valorile glicemiei, respectiv ale tensiunii arteriale.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Generația Net
EXCLUSIV
Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi
13 pacienți cu Covid-19 din Iași, infectați cu varianta Delta: 4 dintre ei sunt la ATI
Carantină, verificată prin GPS în Israel
Cât de des se spală blugii
3 alimente care te scapă de stres
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri