Nelu Tătaru: Legea Sănătății Mintale este în reevaluare
03 iun, 14:12

EXCLUSIV
Nelu Tătaru, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a explicat de ce trebuie modificată Legea 95. El a mai vorbit despre Legea Sănătății Mintale, în cadrul dezbaterii online „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”.

Deși în timpul pandemiei rata tulburărilor psihice a crescut foarte mult, Legea Sănătății Mintale este încă abandonată într-un sertar. Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, a explicat că această lege, precum și cea a vaccinării, sunt retrase pentru reevaluare.

Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”, organizată de trustul de presă DC Media Grup.

„Noi am mai avut aceste discuții, în care să reluăm toată legislația pe care o avem în acest moment. După cum știți, a fost retrasă Legea vaccinării ca să o putem reevalua, iar ce înseamnă Legea 95 – să facem acele legi sectoriale.

Legea Sănătății Mintale, cel puțin pentru Comisia de Sănătate și familie din Senat, este într-o reevaluare pe care s-o putem reașeza. Dar, în același timp, colaborarea trebuie să fie totală, chiar dacă în acest moment suntem puțini profesioniști în Comisiile de Sănătate - dar mai mulți ca altădată.

Cred că fiecare dintre noi ar trebui să știm că o legislație nu trebuie să o facem pentru un moment, trebuie să o facem pentru mai mulți ani, pe care s-o up-datăm la o anumită perioadă. Dar cred că tocmai Legea 95 este cea care pune această frână.

Avem în discuții această lege a sănătății mintale, am întâlnit tot ce înseamnă asociații de pacienți, dar și asociații profesionale, să știți că sunt opinii diverse și atunci și discuțiile vor fi diverse”, a menționat el.

Detalii despre acest subect găsiți în materialul video atașat:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?