Nelu Tătaru: Legea Sănătății Mintale este în reevaluare

EXCLUSIV
Nelu Tătaru, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a explicat de ce trebuie modificată Legea 95. El a mai vorbit despre Legea Sănătății Mintale, în cadrul dezbaterii online „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”.

Deși în timpul pandemiei rata tulburărilor psihice a crescut foarte mult, Legea Sănătății Mintale este încă abandonată într-un sertar. Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, a explicat că această lege, precum și cea a vaccinării, sunt retrase pentru reevaluare.

Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”, organizată de trustul de presă DC Media Grup.

„Noi am mai avut aceste discuții, în care să reluăm toată legislația pe care o avem în acest moment. După cum știți, a fost retrasă Legea vaccinării ca să o putem reevalua, iar ce înseamnă Legea 95 – să facem acele legi sectoriale.

Legea Sănătății Mintale, cel puțin pentru Comisia de Sănătate și familie din Senat, este într-o reevaluare pe care s-o putem reașeza. Dar, în același timp, colaborarea trebuie să fie totală, chiar dacă în acest moment suntem puțini profesioniști în Comisiile de Sănătate - dar mai mulți ca altădată.

Cred că fiecare dintre noi ar trebui să știm că o legislație nu trebuie să o facem pentru un moment, trebuie să o facem pentru mai mulți ani, pe care s-o up-datăm la o anumită perioadă. Dar cred că tocmai Legea 95 este cea care pune această frână.

Avem în discuții această lege a sănătății mintale, am întâlnit tot ce înseamnă asociații de pacienți, dar și asociații profesionale, să știți că sunt opinii diverse și atunci și discuțiile vor fi diverse”, a menționat el.

Detalii despre acest subect găsiți în materialul video atașat:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel