Multitasking-ul poate părea eficient,...
Ministrul Economiei, prezent la dezbaterea cu tema „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”, organizată de trustul de presă DC Media Group, vorbit despre economie în pandemie. În ciuda faptului că au fost scăderi și pierderi în multe domenii, unele au mers, totuși, bine. Ministrul a fost întrebat despre posibilitatea reluării unor activități, în condițiile în care există posibilitatea tehnologică de a asigura testare rapidă, ceea ce ar putea duce la repornirea mai multor sectoare ale economiei.
Fără a-și asuma roluri pe care nu le are, ministrul a arătat că, în funcție de ceea ce vor spune epidemiologii și specialiștii în microbiologie, vor putea fi făcute schimbări.
„Aspectul acesta epidemiologic, pe care nu-l putem controla noi, ca minister, este lăsat în seama doctorilor și epidemiologilor care se pricep. Nu avem competență pentru a reglementa domeniul acesta al epidemiologiei și al regulilor, de aceea am spus că vreau să avem deschiderea maximă și cât mai rapidă, dar sub constrângerile pe care le trasează epidemiologii. Deci nu putem să facem ceva care este riscant pentru sănătatea oamenilor, deși eu îmi doresc să fie o deschidere cât mai mare și, inclusiv, cum ați spus dvs., cu folosirea testelor; dacă primesc aprobările lor, le facem”, a spus el.
Economia, mai spune el, a suferit, totuși, modificări și adaptări în timpul pandemiei.
„Constatăm și o adaptare foarte puternică a economiei, un punct pozitiv al economiei de piață. La nivelul economiei românești au scăzut foarte puternic unele domenii, dar altele au crescut. Asta nu doar la nivelul economiei românești, ci la nivelul economiei globale. Dar în România se vede foarte puternic la nivelul - de exemplu - al serviciilor de curierat, care au explodat în timpul pandemiei. Serviciile acestea care la început, când a izbucnit criza - s-au golit rafturile, prețurile explodaseră și pentru măști, și pentru făină și ulei și bunuri de consum - foarte multe dintre ele, deodată economia s-a recentrat, a produs mai mult din unele și mai puțin din altele, adică avem și această adaptabilitate a economiei la situația aceasta; și în plus, bulele de oxigen pe care le mai dă statul ca să îi ajute pe cei care erau în fosta structură de producție să supraviețuiască cât mai mult timp”, a mai spus ministrul Claudiu Năsui.
Detalii și alte subiecte găsiți în materialul video atașat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Multitasking-ul poate părea eficient,...
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Uite trucul simplu care îți usucă...