HEALTH ROMÂNIA II. Valentina Băicuianu, APMGR: cine o să plătească clawback-ul în trimestrul IV

Valentina Băicuianu este noul director executiv al APMGR
Directorul executiv al AMPGR, Valentina Băicuianu, s-a arătat îngrijorată cu privire la fondurile din care vor fi acoperite costurile noilor medicamente compensate. Ea a adresat această întrebare ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul dezbaterii HEALTH ROMÂNIA II.

Sorina Pintea a arătat că este convinsă că viitorul ministru al Sănătății va susține actualizarea BaT cu rata inflației. Ea s-a referit la actualizarea listei de medicamente compensate, răspunzând la întrebarea Valentinei Băicuianu, director al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Aceasta din urmă s-a arătat îngrijorată cu privire la fondurile din care vor fi acoperite costurile noilor medicamente compensate. „Apropo de dorința dvs de a actulaliza lista de medicamente compensate cu moleculele inovative: nu aș vrea să mă înțelegeți greșit, nu suntem împotriva actualizării listei cu ultimele medicamente inovative, numai că întrebarea mea este - de unde buget și cine o să plătească clawback-ul, pentru că în trimestrul IV se pare că nu vom beneficia de acea ajustare cu inflația și apoi această compensare cu noi medicamente inovative nu va face decât să crească clawback-ul, iar noi, (producătorii de) medicamentele generice, să suportăm un procent și mai mare din clawback”, a spus Valentina Băicuian.

„Sunt convinsă că viitorul ministru al sănătății va susține actualizarea BaT (bugetului aprobat trimestrial) cu rata inflației în trimestrul IV. Nu cred că nu o va face”, a precizat Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel