HEALTH ROMÂNIA II. Valentina Băicuianu, APMGR: cine o să plătească clawback-ul în trimestrul IV
11 oct 2019 / 13:22

Valentina Băicuianu este noul director executiv al APMGR
Directorul executiv al AMPGR, Valentina Băicuianu, s-a arătat îngrijorată cu privire la fondurile din care vor fi acoperite costurile noilor medicamente compensate. Ea a adresat această întrebare ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul dezbaterii HEALTH ROMÂNIA II.

Sorina Pintea a arătat că este convinsă că viitorul ministru al Sănătății va susține actualizarea BaT cu rata inflației. Ea s-a referit la actualizarea listei de medicamente compensate, răspunzând la întrebarea Valentinei Băicuianu, director al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Aceasta din urmă s-a arătat îngrijorată cu privire la fondurile din care vor fi acoperite costurile noilor medicamente compensate. „Apropo de dorința dvs de a actulaliza lista de medicamente compensate cu moleculele inovative: nu aș vrea să mă înțelegeți greșit, nu suntem împotriva actualizării listei cu ultimele medicamente inovative, numai că întrebarea mea este - de unde buget și cine o să plătească clawback-ul, pentru că în trimestrul IV se pare că nu vom beneficia de acea ajustare cu inflația și apoi această compensare cu noi medicamente inovative nu va face decât să crească clawback-ul, iar noi, (producătorii de) medicamentele generice, să suportăm un procent și mai mare din clawback”, a spus Valentina Băicuian.

„Sunt convinsă că viitorul ministru al sănătății va susține actualizarea BaT (bugetului aprobat trimestrial) cu rata inflației în trimestrul IV. Nu cred că nu o va face”, a precizat Sorina Pintea.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Legătura dintre somn și imunitate: câteva metode de a-ți face somnul mai odihnitor
OMS: Varianta Delta este acum dominantă în Europa
Primul bebeluş infectat cu tulpina Delta, în România
Aloe vera. Cum să îngrijești corect această plantă
10 dureri misterioase pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri