Multitasking-ul poate părea eficient,...
În România, copiii care urmează să intre în colectivități, cum ar fi grădinițele sau școlile, sunt supuși unor teste medicale pentru a asigura sănătatea și siguranța lor și a celorlalți copii. Aceste teste sunt destinate să identifice orice probleme de sănătate care ar putea afecta copilul sau pe ceilalți din colectivitate.
În mod obișnuit, aceste teste includ:
Examen medical general, verificând aspecte precum greutatea, înălțimea, dezvoltarea fizică și funcționarea organelor.
Teste de laborator care pot include analize de sânge, urină și, în unele cazuri, teste pentru depistarea unor infecții specifice, cum ar fi hepatita.
Evaluări ale dezvoltării care sunt făcute pentru a verifica dezvoltarea cognitivă și emoțională a copilului. Ele pot include discuții cu părinții și, dacă este cazul, observații ale comportamentului copilului.
Verificări ale vaccinărilor.
"O temă pe care vreau să o aducem în discuție - chiar dacă au scăzut foarte mult solicitările de la instituțiile de învățământ legate de testarea copiilor, sunt încă multe instituții de învățământ care vor copiii sperili, cu totul.
Foto: Crișan Andreescu / DC Media Group
A scăzut, dar încă nu se respectă reglementările în vigoare. Există reglementări clare care nu sunt respectate de către toate instituțiile.
Copiii la intrarea în colectivitate nu au nevoie să facă exsudat faringian, exsudat nazal. Nu-i vrem sterili!
Îi vrem doar evaluați doar atunci când au simptomatologie și tratați corespunzător", a subliniat Dr. Daciana Toma, Vicepreședinte SNMF (Societatea Națională de Medicina Familiei), pentru DC Medical și DC News, în cadrul evenimentului "Împreună pentru prevenirea și combaterea rezistenței la antimicrobiene (RAM). Cum tratăm corect virozele și răcelile de sezon?".
"Bravo, vă felicit pentru această afirmație. Asta este și problema noastră. Ne-ați lăsat să fierbem un pic", a completat Prof. Dr. Codruț Sarafoleanu, Secretar General Societatea Română de Rinologie.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Multitasking-ul poate părea eficient,...
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Uite trucul simplu care îți usucă...