DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”

Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical, DC Business, Stiridiaspora.ro, Defenseromania.ro, Spectacola.ro și DC NewsTV, va organiza în data de 28 IANUARIE 2021, în intervalul orar 13.00 – 16.00 DEZBATEREA ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”. 

La începutul luptei cu pandemia COVID-19, OMS a avertizat să nu fie întrerupte campaniile de vaccinare, pentru că pot apărea alte epidemii. 

Legea vaccinării nu a trecut încă de Camera Deputaților. Campania de informare pentru vaccinarea copiilor, vârstnicilor și a adulților vulnerabili s-a oprit, sub presiunea subiectelor legate de COVID-19. 

România se confruntă, însă, de ani buni, cu rate scăzute de vaccinare, comparativ cu țările care au sisteme de sănătate performante, prevenția rămânând, în toate patologiile, doar la nivel declarativ, fără impact asupra stării de sănătate și a performanței sistemului sanitar. 

În 7 aprilie 2020, DCMedical organiza o dezbatere cu toți actorii implicați în domeniu, ridicând următoarele teme: Când vom avea o Lege a Vaccinării, când vor fi aplicate primele măsuri? Ce trebuie făcut ca să continue campaniile de vaccinare, ca să fie protejați cetățenii de alte epidemii, iar sistemul sanitar de o încărcare suplimentară în momente de criză/suprasolicitare? Cum să-i protejăm pe vârstnici și pe cei vulnerabili? Ce vaccinuri pot ajuta adulții vulnerabili acum? 

După aproape un an de la declanșarea crizei pandemice, în contextul noii situații sociale și politice din 2021, considerăm că, pornind de la aceste întrebări, ar trebui evaluată situația, analizat ce răspunsuri s-au dat, concret, în anul care a trecut, și văzut care sunt prioritățile și soluțiile propuse pentru viitor. 

La dezbatere vor participa reprezentanți ai autorităților, parlamentari, experți în sănătate publică, medici, reprezentanți ai pacienților. 

Evenimentul va fi transmis LIVE pe DC News TV, DC News și DC Medical, dar și paginile de Facebook și Youtube ale acestor platforme, începând cu ora 13.00.

LISTĂ INVITAȚI: 

- Andrei Baciu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății 

- Prof. Alexandru Rafila, Vicepreședinte Camera Deputaților

- Diana Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială  Conf. Adela Cojan, Președinte CNAS 

- Dr. Adrian Wiener, Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României 

- Dr. Laszlo Attila, Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României 

- Radu Gănescu, Președinte COPAC 

- Adriana Pistol, Inspector, Institutul Naţional de Sănătate Publică 

- Cristina Pricop, Head of Public Affairs Romania & Moldova, Sanofi 

- Dan Zaharescu, Director Executiv, ARPIM 

- Prof. Florin Mihălțan, UMF Carol Davila 

- Prof. Doina Azoicăi, UMF Iași 

- Conf. Dr. Irina Dumitru, Facultatea de Medicină Constanța 

- Dr. Gindrovel Dumitra, Președinte Grup Vaccinologie SNMF 

- Roxana Stroe, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România 

- Dr. Marius Geantă, Centru pentru Inovație în Medicină 

- Av. Manuela Guia, GNP Guia Naghi and Partners. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel