De ce să alegem asigurările medicale complementare. Tiberiu Maier: Luxul se cumpără

de ce sa alegem asigurarile medicale complementare - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
De ce să alegem asigurările medicale complementare. Ce trebuie să știm despre beneficiile acestora.

De ce să alegem asigurările medicale complementare. Tiberiu Maier, Membru al Board-ului UNSAR & CEO Signal Iduna, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România”  care este rolul asigurărilor medicale complementare. 

”În momentul în care o persoană intră în sistemul privat de asigurări de sănătate, persoana care poate fi angajată a unui angajator care a cumpărat acest pachet sau chiar și o persoană fizică care cumpără poliță individuală, gradul de aderare la acest model este unul foarte mare. Sistemul privat de sănătate a devenit sistemul principal de rezolvare a problemelor medicale pentru acești angajați.

Trebuie să realizăm un sistem astfel încât să existe o corectitudine. Trebuie să creem bazele și sistemul astfel încât oamenii să aibă șansa să adere. 

Legea ar trebui să urmeze buna practică pe care dorim să o implementăm pe piață. Conceptual trebuie să modificăm puțin abordarea față de asigurările private de sănătate și să conștientizăm nevoia existenței lor. Nevoia există, este dovedită, până acum la o scară destul de mică în România, ca urmare a faptului că tot acest business s-a câștigat cu foarte mari investiții din partea asigurărilor medicale private de sănătate. 

Legea trebuie să urmeze o bună practică din piață, în care cel mai important element este să facem sistemul de bază decent. Suntem departe de a avea o decență în sistemul de bază care trebuie să urmeze pe toată lumea. Când ai un sistem de bază decent, suplimentul este o chestiune de alegere proprie.

Luxul se cumpără. Poate exista lux și în serviciile medicale private, dar întâi de toate, atât sistemul public cât și sistemul privat trebuie să lucreze la a duce nivelul de bază la o decență la nivel de țară”, a explicat Tiberiu Maier, Membru al Board-ului UNSAR & CEO Signal Iduna, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România” 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel