Dan Zaharescu: Nu trebuie să ignorăm reacțiile mișcărilor antivacciniștilor

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Directorul executiv al ARPIM, Dan Zaharescu, a atras atenția, în cadrul dezbaterii ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, asupra antivacciniștilor care nu trebuie ignorați.

Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a subliniat, în cadrul dezbaterii online ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată de trustul DC Media Group, nevoia unei legi a vaccinării.

Acesta a reamintit că ARPIM susține necesitatea acestei legi și a subliniat că ar fi bine să nu se ignore reacțiile antivacciniștilor.

„Nu trebuie să ignorăm reacțiile mișcărilor antivacciniștilor. Aceste mișcări sunt bazate pe informații neadevărate privind vaccinarea, care sunt răspândite în spațiul public cu foarte multă ușurință. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat pe fondul unei lipse de comunicare atât din partea autorităților, cât și din partea comunității științifice. Noi, ca industrie farmaceutică, am adus de fiecare dată în atenția opiniei publice argumentele științifice și avem convingerea că tot mai mulți părinți, pacienți, adulți vor decide responsabil în perioada următoare în ceea ce privește vaccinarea", a afirmat Dan Zaharescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel