Dan Zaharescu, legea vaccinării: este într-o fază finală
28 ian, 18:11

Vaccinarea
EXCLUSIV
Dan Zaharescu, director executiv la ARPIM a declarat la dezbaterea ”Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de DC Media Group, că legea vaccinării poate fi adoptată în România.

Invitat la dezbaterea online ”Vaccinarea, prezent și viitor”, Dan Zaharescu, director executiv la ARPIM, speră ca odată cu ieșirea din pandemie, anii 2022-2023 să aducă ”o evoluție ascendentă care să echilibreze și acoperirea vaccinală” pentru oamenii care au suferit din cauza COVID. 

”Sper ca acest an să confirme o serie de decizii privind politicile de vaccinare din România. Vorbim aici de legea vaccinării. Este într-o fază finală și poate să fie adoptată. Bineînțeles, această lege va trebui adoptată cu actele normative subsecvente care sunt necesare, dar acest proces, pe baza experienței și învățăturilor pe care această pandemie ne-a ajutat să le avem probabil că ne vor împinge mai departe și ne vor face să înțelegem importanța unei predictibilități a politicilor de vaccinare și de achiziție, a unei proceduri foarte clare din acest punct de vedere, a unor elemente legate de accesul bolnavilor cronici la vaccinuri acolo unde vaccinarea lor ar putea să ajute la evitarea complicațiilor”, a precizat Dan Zaharescu.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Clătite de post: cea mai simplă rețetă
Walter Zenga s-a vaccinat de două ori anti-COVID. MOTIVUL
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri