Dan Zaharescu, ARPIM: e extrem de importantă o comunicare COERENTĂ legată de vaccinuri

Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM.  FOTO: DC Medical
EXCLUSIV
Dan Zaharescu de la ARPIM a declarat la dezbaterea ”Vaccinarea, prezent și viitor” că este esențială o comunicare ”coerentă” în privința vaccinurilor împotriva COVID.

Invitat la dezbaterea ”Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de DC Media Group, Dan Zaharescu de la ARPIM a vorbit despre nevoia de informare corectă și coerentă despre vaccinurile împotriva infecției COVID. Acesta a subliniat că, în acest moment, nevoia de vaccinuri anti-COVID se ridică la ”ordinul sutelor de milioane de doze, dacă nu chiar miliarde de doze, pentru a asigura punerea sub control a pandemiei”.

”La nivelul producătorilor este destul de dificil să promovezi produsele tale. Există o serie de reglementări. Campaniile, teoretic, nu pot fi conduse pe produs, cel puţin nu în UE, nici în România. Ne putem doar alia mesajelor legate de importanța vaccinării, a procesului de vaccinare. Aici, rămâne la latitudinea medicilor sau a circuitelor logistice care să decidă cu ce vaccin ne vom vaccina. Acum, există două vaccinuri care sunt autorizate în UE. Cel de-al doilea are nişte constrângeri vizavi de cantităţile care sunt disponibile. Numărăm orele până la momentul în care un al treilea vaccin va fi autorizat în UE.

Se generează şi o diversitate din acest punct de vedere, dar este extrem de important să existe o comunicare coerentă vizavi de vaccinuri. Noi ne-am oferit să sprijinim întreg acest proces de comunicare cu menţinerea neutralităţii vizavi de produsele care urmează să fie administrate în cadrul acestui proiect”, a declarat Dan Zaharescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel