Cum ar fi schimbat Campania de vaccinare contra COVID o lege a vaccinării în România. Laszlo Attila, explicații
01 feb, 07:17

EXCLUSIV
Dr Laszlo Attila a explicat, la Dezbaterea DC Media Group intitulată „Vaccinarea, prezent și viitor”, că Legea vaccinării, care încă așteaptă să fie aprobată de Camera Deputaților, ar fi fost extrem de utilă în Campania națională de vaccinare contra COVID-19. 

Senatorul Laszlo Attila a arătat, la dezbaterea DC Media Group intitulată „vaccinare, prezent și viitor”, că are un singur lucru de reproșat celor care au pus la cale și coordonează campania de vaccinare: faptul că deși știau din septembrie că vom avea destul de curând un vaccin sau chiar mai multe, nu au pus la punct o platformă de programare care să aibă și o listă de așteptare.

Demnitarul spune că dacă am fi avut Legea vaccinării, atunci lucrurile ar fi stat altfel. 

„Avem o oportunitate, noi avem acum o oportunitate de la trece prin Camera Deputaților o lege care a fost adoptată cu o singură abținere de către Senat, și mă refer la Legea vaccinării (...) pentru că această lege prevede niște responsabilități foarte clare atât pentru instituțiile statului cât și pentru decidenți și, în cazul vaccinurilor obligatorii, obligativitatea de a se asigura necesarul dintr-un anumit vaccin pentru o perioadă de doi ani de zile, ceea ce este o premieră.

Iar în cazul în care cineva nu-și face treaba sunt inclusiv sancțiuni. Pentru că această legislație a fost pregătită în așa fel încât să nu fie necesară modificarea ei atunci când vom ajunge la un cod al sănătății”, a explicat senatorul Laszlo Attila, care a menționat și faptul că zile întregi a tot încercat să-și programeze părinții, și n-a reușit. 

G Ad:

Ce merge și ce nu merge din campania de vaccinare contra COVID, din punctele de vedere ale medicilor, pacienților și industriei, aflați în video: 

 

Ştiri Recomandate

Klaus Iohannis, îndemn pentru vaccinare: „Spitalele sunt arhipline. Vorbim despre o catastrofă”
7 Legume și fructe de toamnă care scad tensiunea
5 remedii RAPIDE pentru ochii obosiți
EXCLUSIV
Când se fac analizele pentru tiroidă
Bolile de tiroidă pot fi prevenite prin adoptarea unui anume stil de viață
EXCLUSIV
Care sunt cele mai des întâlnite afecțiuni ale tiroidei
TOATE paturile ATI pentru pacienții COVID-19, ocupate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri