Cristian Bușoi: Legea vaccinării este necesară
08 apr 2020 / 16:33

Cristian Bușoi  FOTO: Cristian Bușoi
EXCLUSIV
Europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat dezbaterea „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", că e nevoie de o lege a vaccinării.

Invitat la dezbaterea online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de DC Media Group, europarlamentarul Cristian Bușoi a afirmat că "legea vaccinării este necesară".

"Mi-a fost atrasă atenția chiar de colegi parlamentari, dar și de unele organizații non-guvernamentale că există o oarecare neclaritate în ceea ce privește situația în care și după ce s-a făcut acea parte de informare între DSP – familie, părinți, dacă refuză, pot fi anumite sancțiuni materiale, inclusiv decizia de a nu fi primit într-o colectivitate publică, dar în niciun caz nu trebuie să existe nici cea mai mică portiță prin care o familie să-și poată piardă copilul, de exemplu", a declarat europarlamentarul.

Acesta și-a reafirmat încrederea în credința în beneficiile vaccinului: "În ceea ce privește vaccinurile obligatorii, fetiței mele, care are acum puțin mai mult de patru ani, respectând toate condițiile de siguranță, la cererea medicului, i-am făcut toate vaccinurile. În ceea ce mă privește, ori de câte ori am simțit nevoia înainte de sezonul gripal, am făcut vaccinul, pentru că mi se pare că e un demers foarte bun care mă poate proteja în fața unei astfel de situații".

Europarlamentarul a mai precizat că așteaptă "cu foarte mare interes și nerăbdare vaccinul anticoronavirus". A amintit că există mai multe proiecte în lume la care se lucrează în paralel.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri