Cristian Bușoi: „EU4Health”, ce avantaje va aduce românilor programul european de sănătate

Medic
EXCLUSIV
Dr. Cristian Bușoi a vorbit la dezbaterea online "Pregătirea pentru valul doi începe acum!" despre un program de sănătate european și ce facilități le va putea aduce românilor, inclusiv în legătură cu dosarul electronic de sănătate.

Dr Cristian Bușoi a fost invitat la dezbaterea online "Pregătirea pentru valul doi începe acum!", partea a II-a, organizată de grupul de presă DC Media Group, unde a vorbit despre programul de sănătate de care răspunde. El a explicat ce avantaje va aduce românilor.

„Programul „EU4Health” - Uniunea Europeană pentru sănătate - este un program instituit de curând și ca urmare a presiunii publice, a așteptărilor din partea cetățenilor, a guvernelor, a noastră - a europarlamentarilor, pentru ca Uniunea Europeană să facă ceva mai mult în domeniul sănătății. Acest program începe la 1 ianuarie 2021, are doi piloni importanți, două direcții de strategie importante. Prima este cea legată de a pregăti mai bine sistemele de sănătate pentru crize viitoare, pentru viitoare pandemii: din timp trebuie făcut rezerve de materiale sanitare, de protecție, echipamente necesare secțiilor de ATI, dar nu numai; proceduri, îmbunătățirea capacității umane”, a spus el. 

Ce se întâmplă cu dosarul electronic de sănătate

„Al doilea pilon este de a face acțiuni pe termen lung pentru Uniunea Europeană, aici o direcție este cea a investițiilor în sănătate - spitalele se fac din alte direcții, din fondurile de coeziune, dar putem investi în medicina primară și digitalizare, putem face un dosar electronic de sănătate european și să interconectăm dosarele electronice ale pacienților deja existente, putem să susținem acțiunile pe cancer, și mai ales pe cancerul pediatric; din acest program, pentru următorii ani, putem să facem o strategie bună de luptă împotriva infecțiilor microbiene, putem să facem acțiuni de informare privind vaccinarea, să reducem ceea ce este azi ezitarea în ce privește vaccinarea, să creștem încrederea cetățenilor europeni în vaccinare. Acestea sunt lucruri pe care le putem face din următorul program și care, evident, trebuie făcute la comun la nivel european, dar de care și în România trebuie să beneficieze în cel mai bun mod posibil”.

Mai multe detalii găsiți ăn materialul video atașat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel