COVID. Starea de sănătate în ocuparea forței de muncă. Tania Grigore: Ministerul Muncii s-a preocupat, în mod deosebit, de protecția lucrătorilor
23 apr, 13:02

EXCLUSIV
Tania Grigore, Director Direcția Politici de Ocupare, Competențe şi Mobilitate Profesională Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a vorbit la dezbaterea ONLINE: „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, organizată de DC News Media Group, despre noile soluții pentru a veni în preîntâmpinarea forței de muncă și meseriile viitorului.  

"Vreau să menționez că, în acest context al pandemiei, Ministerul Muncii s-a preocupat, în mod deosebit, de protecția locurilor de muncă și protecția lucrătorilor. După cum se cunoaște, încă din martie-aprilie anul trecut, Ministerul Muncii a adoptat o serie întreagă de acte normative care au venit să sprijine angajații pe perioada șomajului tehnic. De asemenea, persoanelor care și-au pierdut locurile de muncă și au intrat în șomaj propriu-zis le-am prelungit perioada de acordare a acestei măsuri de protecție socială față de trei luni, cât aveau dreptul, în funcție de stagiul de cotizare. De asemenea, am luat o serie întreagă de măsuri care să vină în sprijinul angajatorilor pentru a-i determina să angajeze persoane care și-au pierdut locul de muncă în perioada de urgență sau de alertă. Nu în ultimul rând, am susținut acele programe de muncă la domiciliu și de telemuncă. ", a precizat Tania Grigore.  

Referitor la meseriile viitorului, "este clar că ocuparea forței de muncă este în continuă dinamică. Această criză și-a pus amprenta destul de mult asupra tuturor sectoarelor de activitate din economie și este neecsar ca Ministerul să găsească niște soluții.", a declarat Tania Grigore.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri