A început sezonul accidentelor pe...
Ce se știe despre vaccinare. Cât de importantă este informarea, mai ales atunci când avem la dispoziție o varietate mare de surse. Radu Gănescu, președintele COPAC, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității” în cadrul ”Săptămânii Europene a Imunizării”, care este rolul informării.
”Din perspectiva pacientului, sunt multe lucruri pe care am reușit să le facem în ultimii ani și chiar dacă pandemia ne-a adus foarte multe avantaje ar fi faptul că discutăm despre vaccinare și vaccinarea adultului, lucru care este puțin necunoscut chiar în rândul celor care vorbesc despre vaccinare.
Mă refer, în primul rând, la antivacciniști care se concentrează pe schema de vaccinare la copii. Noi trebuie, înainte de a recupera lucrurile pe care ar trebuie să le avem la nivelul țărilor UE, ar trebui să facem informare și educație.
Informarea și educația trebuie să o facem la nivelul comunității, la nivelul zonelor rurale, zonelor greu accesibile, la nivelul oamenilor care nu se informează de pe Dr. Google sau alte site-uri de socializare, ci se informează în rândul specialiștilor, în cabinetul medicului de familie, în cabinetul medicului specialist, la nivelul la care informația este verificată, corectă și este adusă la un limbaj accesibil pentru orice persoană, orice cetățean.
De obicei, dacă se comunică, se comunică la un nivel mai academic decât la nivelul populației și atunci informațiile nu ajung ori corecte, întregi sau sub o însemnătate care ar trebui să ducă într-o direcție corectă.
Este nevoie la nivel de implicare atât la nivel național, cât la și la nivel de comunitate de implicarea a ceea ce înseamnă mesaje, programe de informare. Dacă în comunitate nu se lucrează, putem să facem la nivel național orice proiect foarte de succes, dar nu va avea un real succes dacă nu va fi înțeles de oameni”, a explicat Radu Gănescu, președintele COPAC în cadrul dezbaterii ”Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității” în cadrul ”Săptămânii Europene a Imunizării”.
”Pe planul doi, avem nevoie de reguli, de norme, de legislație. Ușor am început să ne poziționăm în rândul țărilor care lucrează în această direcție. Avem un ghid oficial de vaccinare aprobat de Ministerul Sănătății pentru persoanele imunocompromise, avem o comisie de vaccinare care a lipsit 10 ani ani de la nivelul Ministerului Sănătății și a fost un dezavantaj enorm pentru că nu am avut profesioniștii care să ne îndrume și să ne explice de ce este importantă vaccinarea și de ce sunt anumite categorii importante.
Trebuie să aducem acest proiect pilot de vaccinare în farmacii, adică putem să venim în comunitate, acolo unde comunitatea are nevoie. Noi trebuie să le deschidem porțile și să le oferim informația la vaccinuri. Nu poți să îi poveștești de un vaccin unui pacient cronic, dacă el vine și zice că nu i-a fost recomandat de medicul specialist, chiar dacă este de 20 de ani bolnav.
Odată cu această informare a populației și cu această reglementare la nivel de autoritate, vom ajunge unde dorim cu toții, accesul pacientului, creșterea ratei de vaccinare și educația în ceea ce înseamnă prevenție”, a mai precizat Radu Gănescu, președintele COPAC, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității” în cadrul ”Săptămânii Europene a Imunizării”.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Schimbările alimentare pot fi un...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...