Ce înseamnă un stil de viață sănătos. Florin Buicu: 6 factori care țin la distanță bolile

EXCLUSIV
Conf. dr. Florin Buicu, vicepreședinte Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților, a vorbit despre Legea prevenției și depistarea precoce a diabetului, în cadrul dezbaterii online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”. 

"Dacă vorbim de proiectul de lege privind prevenția și depistarea precoce a diabetului, pot să spun că nu l-am făcut eu sau László Attila, cei care suntem semnatarii acestui proiect. Acel proeict de lege a rezultat în urma activității și muncii deosebite a asociaților de pacienți, a societăților de specialitate, aici mă refer la cea de diabet. În urma consultărilor multiple și a întâlnirilor multiple, a reieșit un proiect de lege privind prevenția și depistarea precoce a diabetului care a trecut prin Senat, prin Camera Deputaților, a fost promulgată de președinte și o avem publicată în Monitorul Oficial.", a declarat medicul Florin Buicu.  

"În momentul de față, avem un cadru care definește inclusiv definiția stilului de viață sănătos. Acest stil de viață sănătos necesită adoptarea cumulativă a mai multor condiții de viață: alimentație sănătoasă și echilibrată, activitate fizică constantă și regulată, inclusiv la vârste înaintate, o corectă corelare între perioadele de activitate cu cele de odihnă și de somn, o bună stare psihică și emoțională, tradusă, în primul rând, prin diminuarea stresului, existența și menținerea sănătății sexuale, eliminarea unor factori de risc.", a mai spus conf. Florin Buicu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel