Carmen Avram către tinerii din România: Să contribuie, după puterile lor, inclusiv pentru donarea de sânge

EXCLUSIV
Carmen Avram, europarlamentar PSD, a vorbit, în cadrul evenimentului "Politicile publice: cauză sau soluţie pentru criza medicamentelor", organizat de DCMedia Group, despre importanța tinerilor în contextul pandemiei de COVID-19 în România.  

Europarlamentarul Carmen Avram spune că este momentul tinerilor să contribuie la reclădirea sistemului, inclusiv pentru donarea de sânge, pentru a trece mai ușor cu toții prin această criză.

"Cred că e momentul tinerilor, mai ales pentru faptul că această criză, această pandemie îi afectează mai puțin, își revin mult mai repede. Pe plan mondial, nu au existat victime în rândul tinerilor și asta este încurajator și cred că acesta ar putea fi un moment de care să profite și să poată contribui, după puterile lor, inclusiv pentru donarea de sânge, pentru a trece mai ușor cu toții prin această criză.

După aceea, cred că statul român are obligația să ia foarte în serios sistemul de sănătate, să nu mai avem miniștri de finanțe care spun că sănătatea nu este o prioritate, să ne învățăm lecția, să reconstruim sistemul medical de la noi. Salariile sunt acum mari, trebuie investit în el masiv să ni se întoarcă și cei care au plecat în străinătate, pentru care această criză ar putea să fie de asemenea un semnal și să-i vedem revenind acasă în număr cât mai mare", a declarat Carmen Avram, în cadrul evenimentului "Politicile publice: cauză sau soluţie pentru criza medicamentelor".

România, șansa de a reclădi sistemul

"Deci tinerii au în acest moment șansa lor, statul român are șansa lui de a reclădi acest sistem, pentru că și dacă ieșim și o să ieșim din această criză, ea nu va fi ultima. Ea ne arată că planează deasupra noastră permanent, se cercetează enorm, mai ales că există mii de viruși. Trebuie să fim pregătiți și să ne învățăm lecția din ceea ce ni se întâmplă acum", a adăugat Carmen Avram.

 


VIDEO Evenimentului "Politicile publice: cauză sau soluţie pentru criza medicamentelor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel