Bolile cardiovasculare, principala cauză de deces în România. Dr. Loreta Păun: La fiecare 30 de minute un român moare de infarct. Suntem pe locuri fruntașe, dar într-un sens negativ

bolile cardiovasculare - FOTO: Freepik@irinagost2015@Captură YouTube@DC MEDICAL
EXCLUSIV
Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în rândul românilor. O statistică neagră arată că la fiecare 30 de minute un român moare de infarct. 

În România, bolile cardiovasculare reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, fiind principala cauză de deces. Datele prezentate de dr. Diana-Loreta Păun, consilier prezitențial, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează", arată că media mortalității din cauza bolilor cardiovasculare în România este de 109 decese la suta de mii de locuitori, comparativ cu media Uniunii Europene de 44. Acest lucru plasează România în fruntea statisticilor europene, dar într-un sens negativ.

Strategie pentru prevenția bolilor cardiovasculare

Cardiologii și neurologii se unesc pentru a lupta împotriva bolilor cardiovasculare și neurovasculare, într-un efort concertat de a combate aceste afecțiuni care afectează milioane de oameni în întreaga lume. 

"Este vorba despre o afecțiune despre care nu s-a vorbit foarte mult. Este extraordinar cum cardiologii au reușit să își dea mână și să elaboreze o strategie de boli cardiovasculare, ba mai mult, au făcut-o alături de neurologi pentru că strategia vizează și bolile neurovasculare. Societatea Europeană de Cardiologie prezintă statisticile pentru 2019. Sunt 119 milioane de persoane cu afecțiuni cardiovasculare la nivel global", a explicat dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial - Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Vezi și: Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a reduce riscul de moarte subită, dacă ai cardiomiopatie. Prof. dr. Dan Dobreanu: Este relativ simplu. Asta trebuie să facă pacientul

Bolile cardiovasculare, principala cauză de deces

Cu peste 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel național, bolile cardiovasculare au o impact major asupra societății românești. Este alarmant faptul că în fiecare 30 de minute un român moare din cauza unui infarct.

"În România, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces. În ceea ce privește mortalitatea prin boli cardiovasculare, media în România, este de 109 decese la suta de mii de locuitori, comparativ cu media Uniunii Europene de 44. Suntem pe locuri fruntașe, dar într-un sens negativ. 

Vezi și: Primele semne ale cardiomiopatiei care pot duce la deces imediat. Prof. dr. Dan Dobreanu: Cu cât afectarea cardiacă este mai severă, cu atât riscul grav crește

Aceste boli reprezintă cauza principală a deceselor în România, contribuind cu peste 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel național. La fiecare 30 de minute un român moarte de infarct. 

Trebuie să luăm în considerare și consecințele economice și sociale semnificative asociate gestionării acestor afecțiuni și a dizabilităților pe care le produc. E important să abordăm integrat problema bolilor cardiovasculare", a explicat dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial - Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel