Andreea Negru, ROMGAZ: Investițiile în sport reduc costurile cu sănătatea

Andreea Negru, ROMGAZ. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andreea Negru, Head of Public Relations al ROMGAZ, a arătat, la seminarul „Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei” organizat de DC Media Group, că investițiile în sport scad cheltuielile cu sănătatea.

Andreea Negru, Head of Public Relations al ROMGAZ spune că nu e cazul să reinventăm roata când vine vorba de importanța pe care trebuie să o acordăm sportului. Putem lua modelele altor țări, pe care să le adaptăm, astfel încât sportul să ajungă la locul cuvenit în economie și în societate.

„Sportul se confruntă, practic, cu trei sectoare cheie: marketing, finanțare și pregătirea sportivilor, ceea ce numim noi performanță. (...) Aș aduce în discuție câteva aspecte, trei la număr, despre ceea ce fac alții, așa cum domnul Ion Țiriac spunea, că nu ar trebui noi să reinventăm apa caldă, ci ar trebui să luăm modelul altor state, în ceea ce privește modificarea legislației, în materie de activități sportive și, de ce nu, în materie de finanțări ale sportului. Și aici vin cu trei cifre care sunt, ca și procente, mult mai mari ca și procentul alocat din păcate din Bugetul de stat către sport. 1,8% din valoarea adăungată, la nivelul Uniunii Europene, este direct orientată către sport, cu o pondere mai mare chiar, surprinzător pentru mine, decât agricultura, pescuitul și silvicultura la un loc. 1,22% reprezintă sportul din valoarea adăugată la nivelul Uniunii Europene, acest procent reprezintă practic efectele de multiplicare pe care sportul le are în Economie, pentru că m-a provocat Val Vâlcu să vorbesc despre impactul pe care sportul îl are în Economie (...) iar ocuparea forței de muncă în domenii conexe sportului se cifrează la 2,12 % din totalul ocupării forței de muncă la nivelul Uniunii Europene. Asta aș numi eu conștientizare. Dacă conștientizăm importanța sportului în economie, vred că am putea, ușor-ușor, să schimbăm și mentalități", a explicat Andreea Negru.

Investițiile în sport reduc costurile cu sănătatea

Trebuie să fim conștienți, a continuat ea, că învestițiile în sport se traduc și în sănătate mai bună pentru populație și că finanțarea sportului este de fapt o necesitate!

„Și pe sport vorbeam de finanțare. Ei, bine, mă uitam la ceea ce au făcut alții, spuneam de modelul Ungariei, acel Guvern Orban, altul decât al nostru, ei bine a făcut în așa fe încât – să spun „obligat" cred că e prea mult – a conștientizat necesitatea finanțării, importanței finanțării sportului, iar fiecare companie, societate comercială, indiferent că are un angajat sau e multinațională, trebuie să aloce un procent din cifra de afaceri către sport. Ce a însemnat acest impact sau ce va însemna, ei bine s-au redus foarte mult costurile cu sănătatea, s-au construit peste 60 de patinoare, 80 de bazine de înot, stadioane și săli de sport. Toate acestea contribuie la creșterea performanței. Și pentru că văd aici reprezentanți ai Ministerului Sănătății, și la reducerea costurilor cu sănătatea. Spuneam că nu trebuie să inventăm noi roata, ci am putea lua modele și exemple din alte țări, care ne sunt, într-adevăr, la îndemână. Acum revin un pic și la ceea ce facem noi apropos de finanțare. Noi, ca și societate națională, ne-am aplecat cu preponderență către domeniul sănătății și sportului, prin acțiuni de conștientizare, de responsabilitate socială, am alocat fonduri importante susținerii sportului și sănătății prin sport, evident, dar cu o floare nu se face primăvară! Prin intermediul acestei conferințe cred că mediul de afaceri, în general, societățile naționale, multinaționale, ar trebuie să contribuie activ prin programe de responsabilitate socială. Fiecare se laudă prin diverse intervenții și apariții în presă că contribuie în mod activ la bunăstarea societății, ar fi cazul să și vedem acest lucru prin proiecte directe și prin implicarea directă în ceea ce înseamnă sport și performanță în România", a mai arătat Andreea Negru, Head of Public Relations al ROMGAZ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel