Dr Anca Ionescu: Exercițiul fizic trebuie prescris

Prof dr Anca Ionescu  FOTO: DC Medical
EXCLUSIV
La seminarul „Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei" organizat de DC Media Group, prof dr Anca Ionescu, de la catedra de Medicină Sportivă a UMF Carol Davila, a vorbit despre prescrierea exercițiului fizic.

Prof dr Anca Ionescu, de la catedra de Medicină Sportivă a UMF Carol Davila, a declarat, la seminarul „Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei" organizat de DC Media Group, că "exercițiul fizic, pentru a-și atinge efectul scontat și pentru a nu avea reacții adverse, trebuie prescris".

"Organizația Mondială a Sănătății arată că 70% dintre decese sunt legate de stilul de viață, implicit de sedentarism, fumat, alcool și obezitate", afirmă profesoara Anca Ionescu. Iar asta trebuie să ne pună pe gânduri, continuă ea, și să-i facă pe medici să acționeze și să convingă oamenii să facă mișcare. Deși se tot vorbește, inclusiv în media, de beneficiile mișcării, iar asta de ani și ani de zile, lumea nu este prea dornică să facă mișcare.

Profesoara a subliniază că multe studii arată că practicarea sportului produce aceleași efecte pozitive și schimbări în organismul uman și la tineri, și la vârstnicii care fac exerciții fizice. Iar această prescripție pentru mișcare e semnată de medic și pacient și ține cont de tipul de activitate preferat de pacient. "A investi în prevenție înseamnă a economisi", punctează aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel