Dr Anca Ionescu: Exercițiul fizic trebuie prescris
12 dec 2019 / 20:07
La seminarul „Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei" organizat de DC Media Group, prof dr Anca Ionescu, de la catedra de Medicină Sportivă a UMF Carol Davila, a vorbit despre prescrierea exercițiului fizic.
Prof dr Anca Ionescu  FOTO: DC Medical
EXCLUSIV

Prof dr Anca Ionescu, de la catedra de Medicină Sportivă a UMF Carol Davila, a declarat, la seminarul „Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei" organizat de DC Media Group, că "exercițiul fizic, pentru a-și atinge efectul scontat și pentru a nu avea reacții adverse, trebuie prescris".

"Organizația Mondială a Sănătății arată că 70% dintre decese sunt legate de stilul de viață, implicit de sedentarism, fumat, alcool și obezitate", afirmă profesoara Anca Ionescu. Iar asta trebuie să ne pună pe gânduri, continuă ea, și să-i facă pe medici să acționeze și să convingă oamenii să facă mișcare. Deși se tot vorbește, inclusiv în media, de beneficiile mișcării, iar asta de ani și ani de zile, lumea nu este prea dornică să facă mișcare.

Profesoara a subliniază că multe studii arată că practicarea sportului produce aceleași efecte pozitive și schimbări în organismul uman și la tineri, și la vârstnicii care fac exerciții fizice. Iar această prescripție pentru mișcare e semnată de medic și pacient și ține cont de tipul de activitate preferat de pacient. "A investi în prevenție înseamnă a economisi", punctează aceasta. 


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri