Abonament sau asigurare medicală: care este diferența dintre ele, explică Irina Bejan, reprezentant Euroins România

Asigurare de sănătate
EXCLUSIV
Irina Bejan, reprezentantul Euroins România, a explicat - la Conferinţa Quo Vadis 2022! Ediţia 4 Asigurări private sănătate, soluție pentru finanțarea sănătății organizată de DC Media Group - care este diferența dintre abonamentul și asigurarea medicală.

Asigurare medicală, sau abonament: Irina Bejan, șef Serviciu Asigurări de Sănătate la Euroins, a participat la Conferinţa „Quo Vadis 2022! Ediţia 4 Asigurări private sănătate, soluție pentru finanțarea sănătății”, organizată de trustul DC Media Group, unde a explicat care este diferența între asigurarea medicală și abonamentul.

„Atât asigurare de sănătate cât și abonamentul reprezintă două alternative private ale sistemului public de sănătate pentru că acestea pot contribui la educarea medicală, pot contribui la degrevarea sistemului public de sănătate de presiunea posturilor, de asemenea pot ajuta la depistarea precoce a bolilor și le pot preveni pe cele mai grave”, a explicat ea.

Potrivit ei, fiecare dintre cele două oferă răspuns la nevoi diferite. „Dacă ar fi să facem o comparație între cele două, abonament și asigurare de sănătate, noi considerăm că cele două răspund unor nevoie diferite ale cetățenilor. În mare parte, abonamentele medicale oferă prevenție, pe când asigurarea voluntară de sănătate, pe lângă prevenție, asigură și cheltuieli legate de spitalizare, intervențiile chirurgicale atunci când este necesar un tratament curativ în acest sens și recuperarea medicală”, a arătat ea.

Euroins România, mai spune ea consideră că parteneriatul dintre instituțiile publice și medicul privat reprezintă o soluție pentru o dezvoltare durabilă a sistemului de sănătate din România și este un pas absolut important pentru reconstrucția acestuia.

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel