A respectat România apelul masiv al OMS? Prof. dr. Alexandru Rafila: "Testarea este esențială, ea poate să ofere confort"
09 feb, 11:38

Alexandru Rafila  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV
Prof. dr. Alexandru Rafila a declarat, marți, 9 februarie, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, la dezbaterea ONLINE: „Testarea COVID în România, la un an de la  debutul pandemiei”, în ce stadiu se află România în privința testării anti-COVID-19.

A aplicat România apelul Organizației Mondiale a Sănătății de a testa masiv populația, în vederea depistării coronavirusului?

"Vedeți...din păcate, atunci când vorbim despre măsurile de sănătate publică, despre recomandările de sănătate publică, ele au fost de foarte multe ori utilizate politic și lucrul acesta nu a fost o idee foarte bună, pentru că a creat confuzie în rândul populației.

Recomandarea OMS se referea la extinderea testării, acolo unde este necesară și când este necesară. Știți foarte bine că, în primăvară, era o frenezie legată de testele rapide care detectau anticorpii care nu aveau nici sensibilitate, nici specificitate bună.

Și atunci, sigur că testarea este esențială, cel puțin în această perioadă pentru că, dacă discutăm de funcționarea unor activități, ea poate să ofere confort.", a declarat medicul Alexandru Rafila la dezbaterea ”Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group.

G Ad:

 

Ştiri Recomandate

Klaus Iohannis, îndemn pentru vaccinare: „Spitalele sunt arhipline. Vorbim despre o catastrofă”
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri