7 lucruri care distrug inima. Dr. Loreta Păun: Sunt cruciale

inima - FOTO: Freepik@liljsik1
EXCLUSIV
Aceste lucruri distrug inima. Sunt lucruri pe care le facem zi de zi și sunt suma alegerilor noastre. 

Alegerile noastre de zi cu zi ne influențează sănătatea inimii. Pe lângă factorii de risc incrontrolabili, o mare amprentă asupra sănătății inimii își pun alegerile noastre zilnice, prin stilul de viață pe care îl adoptăm. 

În cadrul dezbaterii "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează", organizate de DC Media Group, subiectul vital al sănătății cardiovasculare a fost abordat de către dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial în Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale. Tema centrală a fost legată de bolile cardiovasculare și cardiomiopatie, iar dr. Loreta Păun a subliniat complexitatea factorilor care contribuie la aceste afecțiuni.

"Cauzele bolilor cardiovasculare și a cardiomiopatiei sunt multiple și sunt din cauza unor factori variați, nutriționali, psiho-sociali organici. Studiile au dovedit-o. Există factori de risc incontrolabili, precum vârsta, sexul, predispoziția genetică, dar există factori de risc controlabili a căror gestiune printr-un stil de viață sănătos poate duce la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Mă refer la obezitate, dislipidemii, fumat, diabet, inactivitatea fizică și stres. Stresul, prin secreția excesivă de cortizol poate da sindrom metabolic, risc cardiovascular", a explicat dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial - Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Vezi și: Efectul dezastruos al neutilizării inovațiilor medicale. Dr. Ioana Bianchi: Investigația costă mult, inovația costă mult. Să vedem cât costă neplicarea acestora

Consumul de droguri, factorul de risc modern pentru cardiomiopatie

De asemenea, s-a remarcat emergența unui nou factor de risc în România - consumul de droguri precum cocaina, amfetamina și steroizii anabolizanți, care pot contribui la apariția cardiomiopatiei.

"Pentru cardiomiopatie, printre factorii de risc ai acestei afecțiuni se numără obezitatea, consumul cronic de alcool, dar subliniez un nou factor de risc care se profilează în România este consumul de droguri, cocaina, amfetamină și steroizii anabolizanți.

Prevenția și educația pentru sănătate, încă de la cele mai fragede vârste, promovarea unui stil de viață sănătos este esențial pentru prevenția bolilor cardiovasculare.

Mă refer nu numai la exercițiul fizic, ci și la menținerea unei greutăți normale, la o alimentație echilibrată, evitarea obezității. Toate acestea sunt cruciale în prevenția bolilor cardiovasculare", a explicat dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial - Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Vezi și: Boala care te poate ucide și nici nu știi că o ai. Prof. dr. Alexandru Rafila: Reprezintă principala cauză de morbiditate și mortalitate

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel