Cristian Bușoi: câți bani are România pentru valul al doilea al pandemiei
16 iul 2020 / 22:30

Euro    FOTO: Pixabay
EXCLUSIV
Cristian Bușoi, invitat la dezbaterea online „Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, a vorbit despre sumele de bani de care dispune România pentru a valul al doilea al pandemiei.

Se vorbește intens despre al doilea val al pandemiei, așteptat în toamnă, iar pentru asta majoritatea statelor se pregătesc deja. Europarlamentarul și medicul Cristian Bușoi, invitat la dezbaterea online „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizată de grupul de presă Dc Media Grpup, a vorbit despre sumele de bani de care dispune România pentru a contracara această amenințare.

„Pentru criza din toamnă avem bani europeni din actualul exercițiu financiar. Știți bine, Guvernul a mobilizat deja 300 de milioane de euro și din cele 3 miliarde pe care-i mai avem din actualul exercițiu financiar, în teorie, cu acordul Comisiei Europene, putem cheltui oricât, pentru a fi mai bine pregătiți pentru valul al doilea”, a spus el.

De asemenea, el a menționat că este nevoie de o mai bună comunicare, având în vedere mulțimea de fakenews-uri care continuă să circule în mediul virtual. „Sigur că cei care dezinformează uneori sunt mai penetranți, mai agresivi, mai incisivi, mai motivați. Și de foarte multe ori, argumentele acestea false pot părea mai facil de comunicat, decât niște argumente științifice, solide. Aici, cei din industria farma și oamenii politici și formatorii de opinie, pe bună dreptate, suntem îngrijorați. Nu o putem face doar pe eforturile noaste, aici în mod clar trebuie ca autoritățile de sănătate publică - din bani europeni sau naționali – cu parteneriate medicale, cu implicarea inclusiv financiară a industriei farmaceutice, cu implicarea unor personalități ale vieții medicale sau chiar personalități mediatice, să pună la punct o campanie de informare cu totul și cu totul coerentă, pentru a putea contracara”, a mai spus el.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Legătura dintre somn și imunitate: câteva metode de a-ți face somnul mai odihnitor
OMS: Varianta Delta este acum dominantă în Europa
Primul bebeluş infectat cu tulpina Delta, în România
Aloe vera. Cum să îngrijești corect această plantă
10 dureri misterioase pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri