Știai că data și grosimea primei...
Invitată la dezbaterea ”Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de DC Media Group, avocata Manuela Guia de la GNP Guia Naghi and Parteners a vorbit despre legea vaccinării. Acestea era într-o formă ”cvasi-finală, gata încă din 2017”, când a fost adoptată în unanimitate în Senat, iar apoi s-a blocat mai mult de doi ani în Camera Deputaților.
”Dacă ne uităm pe portalul legislativ să vedem ce comentarii s-au făcut de diferitele comisii parlamentare în legătură cu draftul de lege observăm că blocajul a pornit de la acea campanie antivaccinistă care se opunea anumitor prevederi din lege care impuneau obligativitatea vaccinării sau prevedeau anumite sancțiuni, consecințe negative pentru copiii care nu fuseseră vaccinați conform schemei. Una dintre consecințe era că nu urmau să fie primiți în colectivitate la școlile publice ș.a.m.d.
Dacă plasăm deoparte această problemă, care e foarte aprinsă și față de care alte state ale UE au găsit rezolvare impunând obligativitatea vaccinării pentru anumite secțiuni, trebuie să ne uităm că această lege a vaccinării este extrem de utilă și că ea trebuie să treacă pentru a rezolva alte probleme din sistem care au determinat o foarte proastă evoluție a ratei de vaccinare în România. OECD și Comisia Europeană stabileau prin 2019, înainte de declanșarea pandemiei COVID că România a avut un declin destul de serios în rata de vaccinare pentru vaccinurile principale din schema obligatorie, aferentă copiilor, mult sub target-ul impus de OMS.
S-a constatat un detaliu îngrijorător înainte de COVID, vaccinarea vârstnicilor peste 65 de ani cu vaccinul gripal ajunsese în 2017 să fe 8% în condițiile în care pe la începuturile campaniilor de vaccinare, procentul era peste 50% în România”, a afirmat avocata Manuela Guia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Știai că data și grosimea primei...
A început sezonul accidentelor pe...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...