Vaccinarea, salvatoare de vieți. Livia Stan: Se derulează pe tot parcursul vieții. Am contribuit la prevenirea unor boli

vaccinarea - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Vaccinarea poate salva viața. Imunizarea pe tot parcursul vieții poate face diferența dintre viață și moarte. Unele boli au fost eradicate datorită vaccinării.

Vaccinarea este importantă și necesară pentru a ne menține sănătatea. Putem preveni anumite boli prin vaccinare. Mai mult, în unele țări din lume, anumite boli au fost eradicate prin vaccinarea în masă a populației. 

Livia Stan Policy& Market Access Director MSD a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL în cadrul dezbaterii ”Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii” cât de importantă este vaccinarea, dar și pașii birocratici pe care i-a întreprins Ministerul Sănătății în ceea ce privește elaborarea Strategiei Naționale de Vaccinare.

”Suntem printre cei care am contribuit la prevenirea unor boli care pe vremuri nici nu credeam că o să fie prevenite prin vaccinare, vorbim de zona zoster și de cancerul de col uterin, pe lângă rujeolă, oreion și boala pneumococică. Este foarte important să conștientizăm că vaccinarea se derulează pe tot parcursul vieții. Este foarte important programul național de imunizare, dar și faptul că pe toată perioada vieții pacienții pot reveni la medic pentru imunizare.

Avem o strategie națională de vaccinare pentru perioada 2023-2030. Introduce și o procedură lărgită de acces la vaccinul pentru toate categoriile de populație și compensare pentru multe categorii care până acum nu beneficiau de acest mecanism. 

Toți acești pași vor încuraja aducerea inovării și în România. Sunt studii care arată care arată beneficiul pe care vaccinarea îl are. În Belgia, un euro cheltuit pe vaccinare, economisește 3 euro în perioada următoare din tratamente, dar și din scoaterea din producție a omului respectiv.

E vorba de concediul medical și de diminuarea productivității pacientului”, a explicat Livia Stan Policy& Market Access Director MSD, în exclusivitate la DC MEDICAL în cadrul dezbaterii ”Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii”.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel