Tudor Ciuhodaru, despre criza cauzată de coronavirus: „soluția este înafara țării”

Tudor Ciuhodaru
EXCLUSIV
Medicul Tudor Ciuhodaru, eurodeputat, a vorbit în cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group despre criza medicamentelor, referindu-se, mai cu seamă, la criza cauzată de coronavirus.

Potrivit medicului Tudor Ciuhodaru, măsurile luate sunt bune, ba chiar consideră că ar fi trebuit luate mai de mult, însă „soluția este înafara țării”, consideră el. „Ar trebui activate ambasadele, reprezentanțele României de peste tot în lumea aceasta și să se aducă inclusiv testele necesare. De dimineață mă sună la spital o sumedenie de foști pacienți care îmi spun că există aceste resurse, că pot aduce teste și chiar eram uimit de cât de ieftine sunt aceste teste, care pot asigura un triaj epidemiologic cât se poate de rapid”, a justificat el.

Pe de altă parte, el mai spune că ar trebui să accesăm bani europeni pentru aparatura care lipsește. „Ar trebui să ne integrăm și noi în această strategie europeană. Există fonduri pentru cercetare, pentru dezvoltare, iar pe termen mediu, această rezervă paneuropeană de 1,4 miliarde de euro pe care am propus-o și care a fost adoptată de Parlamentul European din care poți să cumperi acum, cu finanțare în proporție de până la 100% de la Comisia Europeană, medicamente, materiale sanitare, ventilatoare, tot ce este nevoie în astfel de vremuri de criză, și da, în schimb pe principiul solidarității, dacă o regiune sau o țară este mai afectată, aceste lucruri se pot deplasa dintr-o parte în alta”,  mai arătat el.

De asemenea, medicul consideră că orice companie farmaceutică sau distribuitor de medicamente ar trebui să fie obligat prin lege să aibă un stoc de medicamente de rezervă și materiale sanitare, echipamente medicale de înaltă performanță, de ventilatoare „pe care le putem accesa oricând, la aceleași prețuri, în momentul în care ai o urgență de acest tip”, a mai precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel