A început sezonul accidentelor pe...
După ce Dr. Daciana Toma, Vicepreședinte SNMF (Societatea Națională de Medicina Familiei) a subliniat că cei mici nu au nevoie de exsudat faringian sau nazal la intrarea în colectivitate, și că unele unități de învățământ încă mai cer asta părinților și că există reglementări clare care nu sunt respectate de către toate instituțiile de învățământ, Prof. Dr. Codruț Sarafoleanu a afirmat că "și recoltările se fac incorect", susținând ideea Dacianei Toma.
Despre declarația Dr. Daciana Toma, vezi AICI: Dr. Daciana Toma, semnal de alarmă: Copiii NU au nevoie să facă exsudat faringian și nazal la intrarea în colectivitate. Nu-i vrem sterili!
Stafilococul este un gen de bacterii microscopice care aparțin familiei Staphylococcaceae. Aceste bacterii sunt cunoscute pentru rolul lor în diverse infecții umane și animale. Există mai multe specii de stafilococi, dar cele mai cunoscute și studiate sunt Staphylococcus aureus și Staphylococcus epidermidis.
"Asta este și ideea noastră, pentru că tratăm foarte multe portaje și se tratează cu repetate cure de antibiotic.
În primul rând pentru că și recoltările se fac incorect și mă refer la sfera ORL, se recortează de la narină.
Păi, stafilococ pe piele, probabil că dacă luăm 10 oameni de pe stradă, aflăm că șapte-opt vor avea starea asta de portaj", a spus medicul Codruț Sarafoleanu.
Staphylococcus aureus este cel mai cunoscut pentru capacitatea sa de a provoca infecții serioase. Poate fi responsabil pentru infecții ale pielii, infecții respiratorii, intoxicații alimentare și alte sindroame toxice.
Cu toate acestea, unele tulpini de stafilococ au dezvoltat rezistență la multiple antibiotice, făcând tratamentul infecțiilor provocate de acestea dificil.
Pe de altă parte, Staphylococcus epidermidis, de obicei, este mai puțin patogen și se găsește frecvent pe pielea sănătoasă. Poate provoca infecții în cazul persoanelor cu sisteme imunitare slăbite sau la cei cu dispozitive medicale implantate, cum ar fi cateterele sau valvele artificiale ale inimii.
"La fel exsudatul faringian. Dacă vrem să vedem o amigdalită, atunci încercăm măcar să recoltăm din criptele migdalelor.
Dacă recoltăm de pe limbă, evident că vor fi parazitate aceste rezultate.
Pe de altă parte, aș vrea să mai fac două afirmații. Una este că, de exemplu, ghidul Societății Europene de Rinologie sugerează faptul că diagnosticul rinosinuzitei acute post-virale este clinic și atât. Nu există necesitatea unei imagistici.
Antibiograma este importantă mai ales pentru a urmări propriul tratament empiedic și eventual, pentru a putea face switch-ul în momentul în care eficacitatea tratamentului nu este cea bună", a conchis Prof. Dr. Codruț Sarafoleanu, Secretar General Societatea Română de Rinologie, pentru DC Medical și DC News, în cadrul evenimentului "Împreună pentru prevenirea și combaterea rezistenței la antimicrobiene (RAM). Cum tratăm corect virozele și răcelile de sezon?".
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Schimbările alimentare pot fi un...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...