Psiholog, COVID-19: Oamenii nu au o sensibilitate destul de mare la cifre
01 iul 2020, 00:27

EXCLUSIV
Președintele Colegiul Psihologilor din București, profesorul Ion Bogdan, spune că mesajele despre COVID-19 nu trebuie să fie centrate pe exagerări. Afirmația a fost făcută în cadrul dezbaterii ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”.

La dezbaterea online ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”, Ion Bogdan, președintele Colegiului Psihologilor din București a subliniat nevoia de mesaje echilibrate, fără extreme în această perioadă de pandemie. ”Nu cred că se poate face apela mai multă înfricoșare în fața COVID-19 decât a fost cazul și orice exagerare pe direcția asta mai degrabă tinde să crească extremele. (...) Mai degrabă (mergem) pe faptul de a antrena responsabilitatea, pe solidaritatea umană, pe alte mesaje”, consideră psihologul.

Întrebat cum văd oamenii acele buletine zilnice date de autorități cu situația bolnavilor de COVID-19, specialistul afirmă că ”oamenii nu au o sensibilitate destul de mare la cifre. Ei se raportează foarte direct la situații. Nu avem un organ specializat pentru statistici. Când se adaugă sau se scad cifre, lucrul ăsta nu schimbă foarte mult percepția omului. În mesajele pe care le dăm trebuie să arătăm nu numai câți oameni mor sau că mor oameni cu diverse comorbidități, ci și că oameni cu comorbidități sunt asistați și primesc tratament. Să se meargă pe comunicarea pozitivă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?