Prețurile la medicamente. Andrei Baciu: se lucrează la legislație
16 oct 2020, 11:40

Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat la dezbaterea DC Media Group că se lucrează la o legislație de schimbare a prețurilor la medicamente.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat că în următoarea perioadă se va finaliza un raport privind legislația prețurilor la medicamente.

"Legat de partea de medicaţie, de molecule, aici una dintre principalele bariere în accesarea la standarde europene a tratamentelor inovative este şi această conformaţie care n-a fost modernizată de foarte mulți ani cu privire la legislația preţurilor, unde lucrăm şi suntem într-un stadiu foarte foarte avansat. Împreună cu doamna președinte și cu experți din cadrul Casei Național de Asigurări de Sănătate și cu alți experți din cadrul instituțiilor publice am avut o abordare transparentă și o să avem în perioada imediat următoare finalizat un prim raport”, a afirmat Andrei Baciu.

Schimbări vor fi și pe partea de digitalizare, adaugă acesta.

”Am pregătit o strategie pe care o vom lansa cât de curând, o strategie de digitalizare a sistemului de sănătate din România tocmai pentru a avea o idee foarte clară despre cum putem să facem lucrurile să se întâmple astfel încât să ajungem la standarde europene”, a mai precizat secretarul de stat, în cadrul dezbaterii online ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, organizată de trustul DC Media Group.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?