Pericolele informării pe Internet. Pacient către medic de familie: de ce nu-mi dați azitromicină?
19 noi 2020, 17:22

Medicamente
EXCLUSIV
Medicul de familie Sandra Alexiu povestește cum un pacient cu COVID-19 a întrebat-o, după ce a citit recomandările unui alt doctor pe rețelele sociale, de ce nu-i prescris azitromicină.

Doctorul Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, povestește că a văzut prescripții făcute de medici care nu sunt de specialitate și care n-au ”legătură nici cu medicina de familie, nici cu bolile infecțioase”.

Acesta mai spune că acei doctori ”recomandă antibiotice, cortizon, chiar dozele necesare în așa fel încât toată lumea poate să-și cumpere de la farmacie pentru că se descurcă, să știți. Au stocuri acasă așa încât în momentul în care noi prescriem practic simptomaticele care sunt necesare pentru pacienții care rămân acasă pentru formele ușoare și medii care nu au nevoie de spitalizare”.

”Ne trezim că întrebarea: da, de ce nu-mi prescrieți azitromicină pentru că am citit că trebuie?Mi s-a întâmplat personal acest lucru. E foarte greu să combați acest mit atunci când pacientul îți pune sub nas o rețetă scrisă de un medic pe Internet”, spune medicul de familie Sandra Alexiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?