Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Mirela Iordan de la Camera Americană de Comerț: România să considere prevenția primară prioritate pe politicile de sănătate
05 iun 2019 / 16:41
Mirela Iordan, reprezentant al Pfizer și Amcham, a declarat, la dezbaterea „Prevenția în Sănătate. De la deziderat la fapte", organizată astăzi, 5 iunie, de DC MEDIA GROUP, că România ar fi bine să facă din prevenția primară o prioritate în sănătate.
Mirela Iordan, conducătoarul unui grup d elucrur pe sănătate la Camera Americană de Comerț din România  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV

Mirela Iordan, prevenția primară. Conducătorul unui grup de lucru de la Amcharm, Camera Americană de Comerț în România, și reprezentant al Pfizer, Mirela Iordan, a afirmat la dezbaterea DC Media Group despre prevenția în sănătate că România se află pe ultimul loc în UE la tratamentul cu anticoagulante moderne.

„Povara bolii este recunoscută și toate modelele de evaluare farmaco-economică arată importanța din punct de vedere cost-eficiență a prevenției. Prevenție primară. Și nu secundară sau terțiară care este necesară, dar vine cu costuri adăugate.
Tratamentul cu anticoagulante noi, moderne, este un tratament care deja are o tradiție chiar și în România de 7 ani, din 2012, în condițiile în care pacientul român își suportă tratamentul pe cont propriu", a afirmat Mirela Iordan.

Mirela Iordan, prevenția primară: AVC, deja o prioritate în statele UE

Potrivit acesteia, așteptările instituțiilor pe care le-a reprezentat la dezbatere sunt legate de a închide decalajul României privind incidența accidentului vascular cerebral, în acord cu ghidurile europene.

„Este un loc neonorant pentru noi. Povara financiară este foarte mare și există soluții de 7 ani. (...) Așteptarea noastră este ca și România să considere ca și prioritate pe politicile de sănătate prevenția primară astfel încât să putem să închidem acest decalaj", consideră Mirela Iordan.

Aceasta a mai declarat că afirmațiile sale au la bază rapoarte și date statistice. Ea a mai amintit că state UE văd prioritare trei categorii de afecțiuni, iar într-una dintre ele se numără și AVC-ul. „Deci nu e doar o părere a industriei. Ne bazăm pe rapoarte, pe evidențe și urmărim cu atenție toate datele statistice", a mai precizat Mirela Iordan.


Ştiri Recomandate

Flacoane   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri