Știai că data și grosimea primei...
Ioana Bianchi, director de Relații Externe Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a vorbit, la dezbaterea ONLINE intitulată: „PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, despre rolul industriei în definirea sistemului național de sănătate.
"ARPIM s-a implicat în elaborarea și trimiterea de propuneri încă de la începutul acestei activități de reflecție asupra PNRR-ului (Planul Național de Redresare și Reziliență). Sigur, poate nu ar fi plăcut ca această activitate de consultare să fie puțin mai extinsă față de o dezbatere pe Facebook și o trimitere de documente. Principalele obiective pe care le-am identificat noi pentru PNRR erau în număr de patru și acestea se refereau la controlul cancerului, la controlul rezistenței la antibiotice și la infecțiile nozocomiale, partea de sănătate mintală și partea de digitalizare.
Mi-ar plăcea să vedem și mai multe acțiuni, cum ar fi câteva pe partea de oncologie. S-a vorbit de prevenție și suntem de acord că, în primul rând, reprezintă, primul pilon al planului european de combatere a cancerului și, în al doilea rând, nu a fost adresat mult timp, în mod adecvat în România. Prevenția este de mai multe tipuri, de la cea care urmărește reducerea impactului factorilor de risc, până la screening și diagnostic precoce.", a precizat Ioana Bianchi, director de Relații Externe ARPIM.
"La momentul actual există demarate trei programe pilot de screening pentru cancerul de sân, cancerul colorectal și cancerul de col uterin. Aceste programe pilot se desfășoară însă doar în patru regiuni și pentru fiecare cancer, la nivel regional, acoperă aproximativ 12% din populația eligibilă. Am vrea să vedem dacă există fonduri pentru extinderea la nivel național și dacă există disponibilitate pentru screening pe cancerul bronhopulmonar și cancerul de prostată.", a spus Directorul de Relații Externe ARPIM, Ioana Bianchi.
Citește și Anca Dragu, despre PNRR: plasează pacientul în centrul sistemului
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Știai că data și grosimea primei...
A început sezonul accidentelor pe...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...