Te pregătești pentru prima ta...
Vaccinare, Florin Buicu. La dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, conf. dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a ridicat problema cum înțelege populația ideea de vaccinare. ”Trebuie să ne fie foarte clar ce înseamnă vaccinarea și să avem o definiție corectă a vaccinării. Pentru că, pe de o parte, vorbim de vaccinare preventivă și, pe de altă parte, vorbim de vaccinare terapeutică, vaccinuri utilizate în terapie și mă gândesc doar la cancerul de prostată”, afirmă Florin Buicu.
Acesta și-a început discursul vorbind despre sănătate publică, obligație a statului conform Constituției României. ”Cum le decontăm, cum le plătim? de unde le plătim? din bugetul de stat? din bugetul de asigurări? E o măsură subsecventă. Coborând la un nivel legislativ mai jos pentru că, tot vorbind de modificarea legislației, și populația înțelege modificarea legislației prin faptul că Parlamentul nu face treaba. În momentul de față, Legea 95 are forme de sănătate modificate și actualizate și oferă cadrul pentru un nivel de legiferare inferior, adică nivel de hotărâre de Guvern sau nivel de ordin de ministru. (...) Populația înțelege modificarea legislației prin faptul că Parlamentul nu face treaba”, adaugă medicul Buicu.
El a mai amintit că anul acesta, pe 31 decembrie, expiră contractul-cadru cu Casa Națională de Asigurări, care va trebui aprobat pentru perioada următoare. Contractul-cadru în România are o valabilitate de 2 ani. ”De ce nu putem face un contract cadru pe o perioadă mai lungă și pe urmă să-l modificăm - aș fi mers chiar pe 10 ani”, mai afirmă medicul Florin Buicu.
”Să informăm populația că vaccinarea este un act necesar, bun pentru a preveni boala”, adaugă acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Te pregătești pentru prima ta...
Iubești condimentele sau te-ai...
Te-ai întrebat vreodată de ce apar...
Cât de pregătit este sistemul medical...
Acest tratament al cancerului hepatic...
Diabetul de tip 2 este o afecțiune...
Ce alegi între RMN și CT? Într-o lume...
Acest test banal îți arată cât de...