Florin Buicu, despre medicamente: trebuie să modificăm modalitatea de stabilire a prețurilor

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
EXCLUSIV
Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a susținut în dezbaterea organizată de DC Media Group că e necesară schimbarea modalității de stabilire a prețurilor la medicamente.

Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a vorbit la dezbaterea „Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie” organizată de trustul de presă DC Media Group despre taxa clawback și nevoia de modificare a modalității de stabilire a prețurilor la medicamente.

„Asta am încercat la nivelul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, ca în urma discuțiilor să avem o formulare cât de cât aprobată de toate partidele parlamentare, în cazul medicamentelor, de exemplu, să avem un clawback diferențiat și predictibil, fără de care medicamente - indiferent că vorbim de inovative sau de generice - fie nu ar fi venit în România, fie s-ar fi retras de pe piața românească. Și semnele sunt că pe de o parte organizațiile pacienților, pe de altă parte piața farmaceutică, încet încet, încep să se așeze bine.

Nu e suficient, trebuie să modificăm foarte clar modalitatea de stabilire a prețurilor, iar aceste grupuri de lucru făcute fără să țină cont de grupuri de lucru anterioare, care au lucrat și ele și fără să țină cont de rezultatele preliminarii deja obținute, înseamnă de fapt o tergiversare și o amânare.
Există în momentul de față posibilitatea ca până la finalul acestui an să putem urca la nivel de lege o nouă modalitate de stabilire a prețului la medicamente în România”, a spus el în cadrul dezbaterii.

Mai multe detalii puteți găsi în materialul video atașat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel