Gheorghe Tache: Această teamă de COVID încă persistă mai ales când auzim că acest virus mai capătă și noi forme

Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România, a vorbit la FOCUS GRUP, organizat de DC Media Group, despre ce a însemnat pandemia COVID pentru pacienții transplantați.

La FOCUS GRUP-ul organizat de DC Media Group, Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România, a declarat că românii care au suferit un transplant au avut acces continuu la serviciile medicale și la tratament pe durata pandemiei din 2020.

”Am avut acces la serviciile medicale și la tratament chiar dacă am avut anumite disfuncționalități în ceea ce privește aprovizionarea cu medicație imunosupresoare, care s-a reflectat și înainte de pandemie, dar mai ales pe timpul ei. (...) Putem să subliniem și acum că această teamă de COVID încă persistă mai ales când auzim că acest virus mai capătă și noi forme, care, pe noi, pacienții cronici, mai ales cei pe linie de transplant care au imunitatea scăzută din cauza medicației imunosupresoare, ne îngrijorează foarte foarte mult pentru că noi suntem cei mai predispuși în a contracta, a lua acest virus, care s-a dovedit că este foarte fatal pentru noi.

(...) Lipsa de informare există și acum pentru că sunt particularități foarte clare care trebuie lămurite și care trebuie explicate, mai ales de către medicii specialiști pe fiecare patologie.  (....)

Noi avem niște obiecții pentru că se știe foarte bine din cauza particularității procesului de dializă și a stării în care se află pacientul dializat; sunt niște semne de întrebare în care medicii noștri specialiști încă nu și-au spus cuvântul”, a precizat Gheorghe Tache. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel