Dr. Roxana Stroe: strategia UE vizează independența în producția de medicamente

Dr Roxana Stroe. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Dr. Roxana Stroe, președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a fost prezentă la dezbaterea dezbaterea „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”, organizată de trustul de presă DC Media Grup. 

Ea a vorbit despre strategia Uniunii Europene în ce privește industria farmaceutică, strategie ce vizează o independență în ce privește producția de medicamente, față de statele terțe.

„România se alătură opiniei celorlalte state de a face – să zic așa - Uniunea  Europeană mai puternică, atât în privința aprovizionării, cât și a producției de medicamente pe teritoriul Uniunii și unul din principalele obiective, unul din pilonii strategiei, de fapt, se bazează pe asigurarea în cadrul Uniunii a resurselor necesare, astfel încât să nu mai depindem de statele terțe.

Bineînțeles că și la nivel național trebuie să lucrăm și să întărim industria farmaceutică, astfel încât să putem participa alături de celelalte state la conturarea unei industrii puternice la nivelul Uniunii”, a spus ea.

Detalii găsiți în materialul video atașat:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel