Dr Gindrovel Dumitra: vaccinarea obligatorie nu e un scop în sine, ci apărarea sănătății populaţiei. Chiar și cu forța

Gindrovel Dumitra  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Dr Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupul de Vaccinologie al SNMF, a declarat, la dezbaterea „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, că este nevoie de o campanie de vaccinare obligatorie.

Dr. Gindrovel Dumitra, Coordonator Grupul de Vaccinologie al SNMF, a vorbit la dezbaterea online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, organizată de DC Media Group, despre importanţa vaccinării, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19; vaccinare care, susține el, să fie ”chiar și cu forța”.

Acesta și-a început intervenția discutând despre neîncrederea oamenilor în vaccinare. A amintit evenimentele din anii 2008 - ”un an de cotitură pentru că atunci s-a început campania de vaccinare împotriva HPV” - , 2009 și 2012, când mișcările anti-vaccinare care s-au opus vaccinării au fost destul de vocale. ”Noi, medicii de familie, ne-am văzut siliți să ajungem în linia întâi pentru menținerea unei acoperiri vaccinale. Acest proces n-a fost specific doar României. (...) Autoritățile recomandă continuarea campaniei de vaccinare. Noi, ca medici de familie, vom continua campania de vaccinare până când autoritățile vor zice altfel”, subliniază dr Gindrovel Dumitra.

Legat de pandemia de COVID-19, acesta a declarat:

”Avem o dovadă clară: ce se poate întâmpla în momentul în care o populaţie mare, populația globului, se află în faţa unui virus care o prinde descoperită. Întreaga populaţie a globului a fost susceptibilă la apariţia infecţiei cu SARS-COV2. Practic ne aflăm într-o etapă în care demonstrăm ceea ce vorbeam cândva. Am avut atâtea episoade de rujeolă în care au murit copii, atâtea episoade de difterie, de tuse convulsivă nici nu mai vorbesc încât foarte multă lume pur şi simplu a uitat de beneficiile pe care le aducea vaccinarea. Acum vedem o întrebare care se pune destul de frecvent: când apare vaccinul? Toată lumea aşteaptă acum să fie produs un vaccin care să ferească lumea de această tragedie. E un moment în care trebuie să conştientizăm, să întărim încrederea populaţiei în vaccinare. (...) Poate că este timpul să aducem argumente de ce este necesară o campanie de vaccinare obligatorie. Pentru că vaccinarea obligatorie nu reprezintă un scop în sine, ci apărarea sănătății populaţiei. Şi, dacă este nevoie, chiar cu forţa!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel