Dr Florin Mihălțan: Valul doi mi se pare că este tot valul unu, continuat

Covid-19
EXCLUSIV
Prof. dr. Florin Mihălțan a vorbit, în cadrul dezbaterii DCMedia Group ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, despre câteva probleme, separat de pericolul coronavirusului, pe care lucrătorii din sănătate le experimentează zilnic

Prof. dr. Florin Mihălțan, medic primar pneumologie, profesor universitar, doctor în Științe Medicale,  a atras atenția asupra problemelor pe care le întâmpină personalul medical în aceste zile, în contextul în care afară este caniculă, iar ei trebuie să poarte echipamente de protecție. 

 

"Valul al doilea mie mi se pare că este tot valul întâi, continuat. Avem câteva probleme pe care aș vrea să le conturez în stilul meu medical.  În primul rând, avem caniculă. Personalul lucrează îmbrăcat în același material de protecție. Circulă un filmuleț în care un doctor își scoate cizmele și din deshidratarea aceea, credeți-mă că cizmele erau pline de apa care s-a adunat în cele patru ore de activitate. Deci respectul pentru personal ar trebui să funcționeze la cote mult mai ridicate. Apoi, avem pacienții. Această libertate, de a pleca acasă, de a veni cu rudele, să își ia bolnavul, să îl ducă acasă, în condiții de carantinare pentru care nu garantează nimeni, este în continuare un pericol", a explicat medicul. 

 

Urmărește întreaga dezbatere, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel