Dr Florin Buicu: Contribuții la Sănătate de 15% ar crește bugetul CNAS cu 20 de miliarde

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Dr Florin Buicu, prezent la Health Forum România III, organizat de DG Media Group, a explicat că dacă vrem o țară ca afară ar trebui să avem și contribuții mai mari

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, prezent la Health Forum România III, organizat de DG Media Group, a explicat că dacă vrem o țară ca afară ar trebui să avem și contribuții mai mari. 

„România a votat pentru Sănătate, dar bugetul Ministerului Sănătății a scăzut cu 23% față de anul trecut. Auzim că Sănătatea și Educația nu trebuie să fie prioritățile României, spun unii. Personal nu sunt de acord. Fiecare dintre noi, la urma-urmei, ia de bună această declarație. Aș vrea să subliniez încă un lucru. Câți bani avem, și cum avem, și ce se întâmplă cu banii în ultimii ani. Da, avem sume mai mari, în termeni reali, utilizate în sănătate, dar vorbim de procente din PIB la fel de mici. România plătește în momentul de față, sau fiecare dintre cei care primesc salarii în momentul de față în România plătesc 10% pentru sănătate. Dacă vrem o țară ca afară și ne uităm în Ungaria sau în Germania, sumele plătite, contribuțiile pentru sănătate se ridică cred la 15%. Și dacă facem un calcul, așa, global, dacă la 10% bugetul Casei pentru Sănătate este de 40 de miliarde de lei, la 15% cât are Germania contribuții pentru Sănătate probabil că bugetul ar fi de 60 de miliarde de lei. Și m-aș uita la doamna Cojan și aș întreba-o „Doamna președintă Cojan, cu diferența de 20 de miliarde ce ați acoperi?". Cred că pentru pașii imediați de care ați avea nevoie robabil că nici nu v-ar mai trebui 20 de miliarde", a explicat Florin Buicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel