DR Adrian Wiener: „România trebuie să-și consolideze și să-și crească progresiv capacitatea de testare”
09 feb 2021, 18:52

Teste rapide. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Dr Adrian Wiener, senator USR și medic în linia 1 de luptă contra COVID-19, a explicat la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group, că România trebuie să-și crească progresiv capacitatea de testare. 

„Cert în acest moment este că România trebuie să-și consolideze și să-și crească progresiv capacitatea de testare și capacitatea sistemului medical, în ansamblul său, de a fi un factor activ și în zona de prevenție, nu doar în cea de tratament și în zona curativă a acestei boli cu care din păcate va trebui să supraviețuim pentru o perioadă mai lungă de timp”, a spus dr Adrian Wiener, la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group.

Pe lângă testare, în contextul extinderii tulpinii mutante de coronavirus descoperită în Marea Britanie, „care va deveni cu siguranță dominantă”, medicul-senator spune că este foarte important să respectăm cu strictețe măsurile de protecție. 

„Suntem de zece luni în pandemie și eu văd zilnic persoane în spații închise fără măști, în magazine, încă după 10 luni nu am ajuns nici măcar la acest nivel de înțelegere al importanței a acestei măsuri de igienă de contact, până la urmă, în contextul dat. Cu atât mai mult cu cât noua tulpină, și revin la ea, acestă măsură de purtare a măștii, practic de respect pentru viața celuilalt, devine și mai importantă în ponderea acțiunilor de ansamblu a contenției pandemiei. Este mult mai importantă decât la vechea tulpină, pentru că în cazul ei contagiozitatea este mult mai mare. Și încă ne luptăm în a convinge oamenii cât de important este” a subliniat Adrian Wiener. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gura leului, efecte asupra sănătății. Cum te ajută

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?