Deputatul Levente Vass: ar trebui să avem o lege a vaccinării

Vaccinarea
EXCLUSIV
Ar trebui să avem o lege care să facă vaccinarea obligatorie, a punctat deputatul Levente Vass la Health Forum România III. El a criticat întârzierea cu care se face vaccinarea anti HPV.

Deputatul Levente Vass a vorbit în cadrul evenimentului organizat de trustul de presă DC Media Group - Health Forum România – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE, organizat de DC Media Group, despre vaccinare și despre mult discutata lege a vaccinării. El a criticat ntârzierile nregistrate în vaccinarea fetelor anti HPV.

„Cum să facem o lege a vaccinării, când nu suntem în stare - și nu vorbesc politic – să asigurăm pentru păriniți și pentru copiii care s-au înscris în 2018 la vaccinul anti HPV. Nu putem să rezolvăm acest lucru. Eu atrag atenția că ar trebui să începem să rezolvăm problemele de acasă. Haideți să vedem de ce nu se rezolvă aceste lucruri. Din 2018, acum primesc copiii vacinul anti HPV. Ar trebui să pornim o campanie la legea vaccinării” a precizat el, referindu-se la legea care ar aduce obligativitatea vaccinării.

„Dacă Ministerul Sănătății n-a avut curajul să o facă, nici în mandatul ăsta nu are curajul să o facă, atunci tebuie să facem noi”, a completat deputatul.

De asemenea, deputatul a mai arătat în încheiere că, deși sistemul medical este subfinanțat, a evoluat totuși și nu se poate compara cu cel care era în anii 90. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel