De ce ne îngrășăm mai ușor când îmbătrânim. Dr. Doru Negru, diabetolog, explică

Grăsimea abdominală
EXCLUSIV
Medicul primar de diabet, nutriție și boli metabolice la Clinica Sanador, dr. Doru Negru, a explicat de ce ne îngrășăm odată cu înaintarea în vârstă. Explicațiile lui vin în cadrul dezbaterii „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, organizată de grupul de presă DC Media Group.

Medicul diabetolog explică, pe înțelesul tuturor, de ce, cu înaintarea îm vârstă ne scade energia, ne îngrășăm mult mai ușor și, în schimb, slăbim mult mai greu.

„Ne place sau nu, când începem să scriem cu 4 în față deja nu mai suntem cei mai tineri cu putință. Iar organismul nostru în partea a doua a vieții știe să economisească, pentru că animalul din memoria ancestrală știe: când încep să îmbătrânesc, voi găsi tot mai greu mâncare. Și atunci, în mod normal și firesc, în partea a doua a vieții organismul nostru se pune pe economisit”, explică el.

De asemenea, el susține că excesul alimentar este mult mai greu de gestionat pe măsură ce îmbătrânim, iar efectele se reflectă în deteriorarea stării de sănătate.

„Din punct de vedere biologic, organismul nostru s-a pus pe economisit; noi în loc să alergăm mai mult și să mâncăm mai puțin cum ar fi normal și firesc, social vorbind, ne-am suit în prepeleacul puterii: nu ne mai aleargă șeful, că ne-am făcut noi șefi, îi alergăm noi pe alții; nu mai sărim gardul să jucăm un fotbal că deh, nu mai avem timp sau ne dor genunchii; nu mai sărim peste mese ca să alergăm după fete, că ne-am căsătorit și nevasta știe de la mă-sa: dă-i bestiei să mănânce, ca să vină acasă. Deci ar trebui să alergăm mai mult și să mâncăm mai puțin; noi mâncăm mai mult și alergăm mai puțin.

Tuturor le dau exemplul cu mașina: dacă la mașină pui benzină cu sticla în carburator, nu merge mai bine. Se îneacă și moare. Fetelor le dau exemplu cu floarea din geam. Dacă în fiecare zi îi pui un litru de apă în ghiveci, floarea putrezește. Așa suntem și noi, nimeni nu ne obligă să mâncăm. Mâncarea, băutura, țigările, drogurile, sunt la fel de toxice. Dar despre mâncare nu ne-a spus nimeni niciodată”, mai explică el.

Mai multe detalii puteți afla din materialul video atașat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel