Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Dan Zaharescu, ARPIM: trebuie să vedem dincolo de costul unui medicament
29 mai, 15:28
Directorul ARPIM, Dan Zaharescu, a subliniat, în cadrul dezbaterii ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, că trebuie să ”învățăm să vedem dincolo de costul unui medicament”.
Dan Zaharescu  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV

Invitat la dezbaterea online ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, organizat de DC MEDIA Group, Dan Zaharescu, directorul ARPIM, a vorbit despre lecțiile pandemiei. Acesta a readus în discuție finanțarea neadecvată a sistemului, situație care trenează, susține el, ”de o lungă perioadă de timp”. 

”Acum înțelegem cu toții de ce sănătatea trebuie să fie un domeniu strategic, în care să fie făcute investiții în continuare. Investițiile înseamnă valorizarea inovației și facilitarea accesului la medicamente de ultimă generație, la standarde europene. Am văzut cât de importantă e inovația, acum când constatăm că nu avem un tratament eficient împotriva COVID-19, că nu avem un vaccin. Până la urmă, trebuie să învățăm să vedem  că dincolo de costul unui medicament, există alte valori pe care acesta le salvează. Vorbim de vieți, vorbim de costuri asociate, vorbim de zile mai puține de spitalizare, care uneori sunt esențiale, de oameni activi pentru societate și pentru economie dacă sunt vindecați mai repede sau sunt sănătoși", a afirmat Dan Zaharescu.


Ştiri Recomandate

DSP Dâmbovița, reacție la scandalul de la Spitalul Găești
Nouă conducere la RASCI
COVID-19 atacă inima. Ce s-a descoperit
Ce influențează apariția alergiilor și astmului
Medicamente pentru cancer, tratament pentru anevrism cerebral? Caz ca al Emiliei Clarke, tratat altfel
Nou vaccin cu rezultate bune contra mai multor tipuri cancer
Zahăr. Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri