Dan Zaharescu, ARPIM: trebuie să vedem dincolo de costul unui medicament

Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM.  FOTO: DC Medical
EXCLUSIV
Directorul ARPIM, Dan Zaharescu, a subliniat, în cadrul dezbaterii ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, că trebuie să ”învățăm să vedem dincolo de costul unui medicament”.

Invitat la dezbaterea online ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, organizat de DC MEDIA Group, Dan Zaharescu, directorul ARPIM, a vorbit despre lecțiile pandemiei. Acesta a readus în discuție finanțarea neadecvată a sistemului, situație care trenează, susține el, ”de o lungă perioadă de timp”. 

”Acum înțelegem cu toții de ce sănătatea trebuie să fie un domeniu strategic, în care să fie făcute investiții în continuare. Investițiile înseamnă valorizarea inovației și facilitarea accesului la medicamente de ultimă generație, la standarde europene. Am văzut cât de importantă e inovația, acum când constatăm că nu avem un tratament eficient împotriva COVID-19, că nu avem un vaccin. Până la urmă, trebuie să învățăm să vedem  că dincolo de costul unui medicament, există alte valori pe care acesta le salvează. Vorbim de vieți, vorbim de costuri asociate, vorbim de zile mai puține de spitalizare, care uneori sunt esențiale, de oameni activi pentru societate și pentru economie dacă sunt vindecați mai repede sau sunt sănătoși", a afirmat Dan Zaharescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?