Cristian Bușoi: compensare a vaccinurilor e o idee foarte bună, dar nu suficientă

Cristian Bușoi. Foto: DC News
EXCLUSIV
Medicul și europarlamentarul Cristian Bușoi crede că ideea de compensare a vaccinurilor este bună și ar putea ajuta la creșterea ratei de vaccinare în România

Medicul și europarlamentarul Cristian Bușoi este de părere că prin compensarea vaccinurilor ar putea crește rata de vaccinare din România, care este în scădere de mai mulți ani.
Invitat la dezbaterea online "Pregătirea pentru valul doi începe acum!", partea a II-a, organizată de grupul de presă DC Media Group, el a spus că unele țări au luat deja această decizie.
  
„Cred că e o idee foarte bună aceasta cu compensare a vaccinurilor, sigur că nu e suficientă, în mod clar trebuie să existe stocuri de vaccinuri, să nu existe discontinuități în achizițiile publice, cel puțin pentru vaccinurile obligatorii. În anumite situații, cum ar fi vaccinul antigripal, dar sigur, atunci când va apărea și vaccinul anti-covid, trebuie să avem personalul necesar, poate chiar să folosim și rețeaua farmaciilor pentru a putea să creștem rata și accesul în ceea ce privește vaccinarea, în mod clar trebuie combătute fakenews-urile din sistemul online și au făcut o strategie de explicare a beneficiilor vaccinurilor. Sunt deja țări europene care au luat o serie de măsuri concrete pentru creșterea accesului la vaccinuri. Din păcate, România și înainte de criza COVID-19 era dintre cele cu o rată scăzută de vaccinare, sau cel puțin cu o rată în care vaccinarea scădea de la un an la altul ca și procent din populație ,și ca urmare a unor probleme logistice, dar și ca urmare a dezinformărilor din spațiul online.” 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel