Cataractă: congres anual la Eforie Nord

Ochii au de suferit în urma petrecerii prea mult timp în fața ecranului
Oftalmologi din țară participă, vineri, 14 iunie, la congresul Societăţii Române de Cataractă şi Chirurgie Refractivă, desfășurat la Eforie Nord.

Cataractă, congres. Medici din ţară iar parte, vineri, 14 iunie, la congresul Societăţii Române de Cataractă şi Chirurgie Refractivă, ajuns la a patra ediție, și la conferinţa anuală a Societăţii de Retină, evenimente care se desfăşoară în Eforie Nord. În cadrul celor două manifestări se vor derula și Digital Experience - testarea VR-ului (structură ochi, bloc operator) și Wetlab (operaţii de cataractă pe ochi artificial), se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori, citat de Agerpres.

La manifestări se vor face prezentări despre cataractă, retină, chirurgia refractivă. Dintre specialiștii care vor vorbi amintim: Călin Tătaru, printre care preşedintele Societăţii Române de Cataractă şi Chirurgie Refractivă, și Horia Stanca, asistent universitar la catedră de Oftalmologie la UMF "Carol Davila", Bucureşti, şef al Secţiei de Oftalmologie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Agrippa Ionescu" şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Retină.

Potrivit sursei citate, aproximativ 70% dintre românii de peste 60 de ani nu fac un control oftalmologic o dată pe an. În schimb, anual au loc circa 94.000 de operaţii de cataractă, dintre care aproape 50.000 în clinicile private. În UE sunt realizate, în fiecare an, 4,2 milioane de operaţii de cataractă, fiind cea mai frecventă intervenţie chirurgicală.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cel puţin 1 din 2 vârstnici este afectat de cataractă. Afecţiunea poate să apară după vârsta de 40 de ani, prevalenţa crescând odată cu vârsta, ea fiind principala cauză de orbire la nivel mondial (51% din cazuri).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel